Zvezdina meč lopta

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.03.18. | 09:42

Crvena zvezda sve drži u svojim rukama. Pobeda u Baru neophodna je ne samo zbog što bržeg zaboravljanja svega što se dešavalo protiv Fenera, već i zbog više dana odmora i pripreme za finale

Nije se Crvena zvezda proslavila u susretu sa Fenerbahčeom u četvrtak. Rezultatski, nije bilo ni potrebe za prevelikom energetskom potrošnjom (zato Milko Bjelica nije ni bio u timu), kada je ono najvažnije odmah iza ugla. Utakmica protiv Mornara u Baru (TV Arenasport, 20.00) Crvenoj zvezdi ovih dana znači - sve!

S tim na umu košarkaši i dalje aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja otputovali su u poznatu crnogorsku luku u kasnim popodnevnim časovima. Cilj je jasan - što brži prolaz u finale Jadranske lige.
"Dosta toga zavisi od našeg starta i energije, ali ako im uzmemo šut za tri poena koje ima je najjači za samopouzdanje, utakmica će dobiti drugi tok. Ako je umor faktor onda moramo što pre da završimo posao", podsetio je Alimpijević.

Izabrane vesti

Dovoljno je samo pogledati dešavanja tokom sedmice na izmaku. Od prvog polufinalnog meča u Beogradu i ubedljivog trijumfa (91:63) crveno-beli su imali gostovanje Panatinaikosu u Atini, a onda i utakmicu s evropskim šampionom. Ekipa Mornara je imala meč sa Donarom iz Groningena u Fibinom Evrokupu u sredu, ali svakako više vremena za odmor. Zato trener Alimpijević i smatra da bi možda i poslednji meč ove serije mogao da bude potpuno drugačiji od onog iz dvorane Aleksandar Nikolić i poziva svoje izabranike na oprez.
"Ne očekujem da će biti slično kao u Beogradu. U Baru su padali favoriti, jer se drugačije osećaju kad igraju kod kuće. I mi smo imali dobru podršku u Baru prošli put pa ovu priliku koristim da ih pozovem da opet dođu. Sutra je za nas najvažnija utakmica u narednih 10 dana".

U Baru nemaju šta da izgube. Njihova jedina nada je da Crvenu zvezdu napadnu iz svih oružja i da se nadaju da ono najjače - šut za tri poena - neće zakazati kao pre sedam dana. Odnosno, da će Derek Nidam biti u svom elementu, te da će sa njim proraditi i ostatak ekipe. Doduše, ponovo zbog povrede u timu neće biti najboljeg igrača Mornara - Uroša Lukovića.
"Odigrali su dve jake evroligaške utakmice, a i nadam se da neće biti na onom nivou kao u prvom meču. Potrudićemo se da iskoristimo njihov zamor od putovanja. Igraćemo muški, hrabro, ali moramo da počnemo da pogađamo kao ranije", rekao je strateg Mornara Mihailo Pavićević.

Činjenica da se Crvena zvezda iz Bara dosad svaki put kući vraćala s celim plenom u rukama dovoljno govori u prilog tome ko je favorit u ovom meču. U ligaškom okršaju sredinom decembra Mornar je vodio celo prvo poluvreme, da bi Džejms Feldin i Dejan Davidovac, kasnije i Stefan Janković izrežirali preokret već početkom drugog dela utakmice. Feldin je bio Zvezdina talija u poslednja dva sudara s Mornarom, pošto je meč u Baru završio sa 18, dok je prošle nedelje ubacio 23 poena.

Zato, između ostalog, Mihailo Pavićević veruje da je ključ pobede u zaustavljanju Feldina i Ročestija, kao dvojice ponajboljih igrača crveno-belih. 
"Oni su favoriti i od njih zavisi. Prethodne dve utakmice su igrali bez opterećenja, više su pričali o ovoj utakmici. Cilj im je da osvoje ABA ligu. Naš cilj je jasan, moramo iz ritma da im izbacimo najkreativnije igrače Džejmsa Feldina i Tejlora Ročestija. Hoćemo da lopta bude što manje u njihovim rukama", zaključio je Pavićević.

Crvena zvezda sve drži u svojim rukama. Pobeda u Baru neophodna je ne samo zbog što bržeg zaboravljanja svega što se dešavalo protiv Fenera, već i zbog više dana odmora i pripreme za finale. A tamo stižu Budućnost ili Cedevita. Đetići zasad imaju meč prednosti. 

JADRANSKA LIGA - POLUFINALE - DRUGI MEČEVI

18.00: (1,55) Cedevita (14,5) Budućnost (2,70)
20.00: (5,00) Mornar (19,0) Crvena zvezda (1,20)


tagovi

Uroš LukovićMihailo PavićevićDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara