""
""

Zvezdina revija vrhunskih poteza i razigrani Dangubić overili Metalac! Unikahi je stigla jasna poruka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.01.16. | 22:40

Crveno-beli ostvarili ubedljiv trijumf i izjednačili se po broju pobeda sa Cedevitom, šest kola pre kraja ligaškog dela takmičenja. Pred Valjevcima teška borba za opstanak...

Kada je najavljivao utakmicu protiv Metalca trener Crvene zvezde Dejan Radonjić tražio je od svojih momaka i pobedu i pomak u igri, koji će postaviti temelje za teške izazove koji predstoje, kao i prve borbe za pehare u Kupu Radivoja Koraća. A ono što je trener Radonjić tražio, to je i dobio - ubedljiv trijumf rezultatom 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26), mogućnost da već u ranoj fazi utakmice u vatru baci i one najmlađe snage, ali i da oproba i u delo sprovede određene taktičke zamisli koje bi mogle da budu od ogromne koristi već protiv Unikahe u petak. 

Izabrane vesti

Videli su trener Radonjić, ali i oko 2.500 ljudi u beogradskom hramu košarke jednu raznovrsnu Zvezdu, koja je umela i da pretera u kombinovanju, pa čak i pogreši i više nego što je trebalo, ali i da oduševi sve revijom vrhunskih poteza - od lukave finte Nikole Rebića, koja je daleko iskusnijeg Borisa Bakića izbacila iz ritma, preko monstruoznih zakucavanja Kvinsija Milera i Nemanje Dangubića, do prelepe akcije u režiji onih najmlađih - Marka Gudurića i Boriše Simanića. Mada, baš kao i u nekim prethodnim mečevima, ponovo se u igri Crvene zvezde osetio veliki pad, da li iz razloga uljuljkanosti zbog visoke prednosti, koja je u nekoliko navrata iznosila i 21 poen, da li zbog velike minutaže onih koji je do sada nisu imali... Ali, Metalac je poslednjih nekoliko minuta susreta učinio interesantnijim. Ne i preterano neizvesnim.

Da li zbog umora od puta i činjenice da su u dvoranu Pionir stigli neposredno pre početka utakmice, ili nedostatka samopouzdanja i želje usled velikih problema u kojim se klub nalazi, ali košarkaši Metalca bili su prilično indisponirani od samog početka. Triling Kutlešić - Majstorović - Bakić vukao je sve konce u igri gostiju iz Valjeva, ali to nije donelo željeni efekat. Ni odlično izdanje potencijalnog reprezentativca Đorđa Majstorovića nije previše promenila stanje stvari. Zvezda je bila nedodirljiva, a utakmicu je osvajač triple krune iz prošle sezone praktično završio za nešto više od jedne četvrtine. 

Pokušali su puleni Vladimira Đokića da protivnika iznenade zonskom odbranom i praktično "napune" reket kako bi Zvezdino najmoćnije oružje zaustavili. Ali, kod crveno-belih proradio je trojkaški inat, pa su tri od prva četiri ubačena šuta bila van linije 6,75. 

Uz brojne greške i bezidejnu igru košarkaša iz Valjeva, ali i granitnu odbranu Zvezda je brzo podigla marginu na 18 poena, a tada je trener Radonjić dobio jasan signal da je vreme da promeša karte i odmori one najbitnije za veoma važan duel sa Unikahom u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je izrotirala kompletan roster, a samo Marko Simonović i Vladimir Štimac nisu bili upisani u listu strelaca. 

Svoje minute vrlo lepo iskoristio je Nemanja Dangubić, koji se sve više diže i prikazuje atletski, ali napadački potencijal. Mladi Nikola Rebić umeo je po ko zna koji put ove sezone da prikaže da bi uz Vasilija Micića mogao da bude budućnost kluba, Marko Gudurić je meč iskoristio kako bi naštimovao nišanske sprave, ali i podeli nekoliko efektnih asistencija, dok je Tarens Kinzi svoju formu podigao na još jedan stepenik više. Iako duel protiv demoralisanog protivnika ne bi trebalo da bude merilo pravog kvaliteta, Kinzi je podsetio ljubitelje košarke koliko je inteligentan igrač i da zaista razume igru pod obručima.

Ali, najviše od svega, trenera Radonjića može da obraduje to što su njegovi košarkaši konačno odigrali jedan prilično miran meč, posle perioda izuzetno velikih napora, a pred početak burne serije koja sledi... Minutaža je podeljena ravnomerno, energetska potrošnja bila je osrednja, tek toliko da se ostvari trijumf, pa još ubedljiv. A ono što je takođe jako važno - Zvezda sada ima jednak broj pobeda kao i Cedevita i sada samo jedna greška Zagrepčana crveno-belima mogla bi da donese drugu poziciju na tabeli. Ne treba zaboraviti da tim Veljka Mršića do kraja ima gostovanja Mega Leksu i Partizanu.

S druge strane pred Metalcem je duga, teška i neizvesna borba za opstanak, jer ima tek jednu pobedu više od poslednjeplasiranih Tajfuna i Sutjeske, a u poslednjih šest kola ekipu čeka vrlo težak raspored... A počinje protiv Budućnosti u petak. 

Najefikasniji igrač Crvene zvezde bio je Dangubić sa 17 poena, deset koševa imali su MilerGudurić, uz tri asistencije i dva skoka, a devet poena Kinzi, uz šest asistencija i tri uhvaćene lopte. Kod gostiju Majstorović je imao 23 poena, dok je Petar Rakićević dodao 13.


CRVENA ZVEZDA - METALAC 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26)

Dvorana: Pionir;
Gledalaca: 2.500;
Sudije: Milija Vojinović, Igor Mitkovski, Vladan Šundić;

Crvena zvezda: Kinzi 9, 7sk Rebić 4, Dangubić 17, Lazić 4, Simanić 3, Micić 4, Simonović 6, Gudurić 10, Jović 4, Miler 10, Cirbes 7, Štimac 8.

Metalac: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 9, Janković 4, Majstorović 23, Jevtović 6, Jošilo, Rakićević 13, Bakić 9, Todorović 4

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tarens KinziSrbijaNikola RebićNemanja DangubićMetalac ValjevoKvinsi MilerJadranska ligaĐorđe MajstorovićDušan KutlešićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara