Žerom Boateng, Žil Kunde (Reuters, AFP)
Žerom Boateng, Žil Kunde (Reuters, AFP)

Abramovič pravi bedem za titulu: Kunde se obećao Čelsiju, Sevilja ga menja Boatengom

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 16:13

Plavci još bez pojačanja ovog leta i sa prihodom od skoro 60.000.000, Andalužanima će čak i da privole Boatenga biti neophodan još jedan štoper

Evo potencijalne transfer bombe. Žil Kunde je nedavno odbio Totenhem, ali vrlo lako bi karijeru mogao da nastavi u Londonu. Oglasio se transfer ekspert Đanluka di Marcio objavom da Čelsi ima pristanak talentovanog štopera i da mu ostaje da sa Seviljom dogovori uslove, odnosno visinu obeštećenja. Kunde u ugovoru ima otkupnu klauzulu postavljenu na 80.000.000 evra, ali jasno je i Andalužanima da će Čelsi teško pristati da je aktivira.

U isto vreme Sevilja koja je deficitarna sa štoperima pregovara sa Žeromom Boatengom koji je nakon odlaska iz Bajerna slobodan agent. Dakle, sportski direktor Monći ima pune ruke posla budući da je nedavno napravljena trampa u okviru koje je Erik Lamela sa još 25.000.000 evra stigao na Ramon Sančez Pishuan, a u suprotnom smeru otišao Brajan Hil. Pritom je španski klub na pragu ralizacije još jedne trampe - dobiće Andreu Belotija, a zauzvrat dati 15.000.000 evra plus Munira el Hadadija.

Izabrane vesti

Kako bi u slučaju da Kunde krene put Stamford Bridža od štopera ostali samo Dijego Karlos i Karim Rekik, možda bi joj najbolje bilo da pokuša da organizuje novu trampu. Jer Čelsi bukvalno ne zna šta će sa centralnim defanzivcima. Ako izuzmemo standardne Tijaga Silvu, Antonija Ridigera i činjenicu da Sezar Azpilikueta često igra desno u formaciji sa trojicom pozadi, Plavcima ostaju Kurt Zuma, Andreas Kristensen, Ejtan Ampadu, Malang Sar... pitanje je jedino da li je neki od njih po ukusu Sevilje.

Dakle, Kunde je voljan da pređe u redove šampiona Evrope koji će naravno ponovo igrati u Ligi šampiona. Neučestvovanje u evropskoj eliti je bio glavni razlog zbog kojeg je Kunde dobio Totenhem. I Žerom Boateng je postavio identičan uslov pri izboru novog kluba, a Sevilja taj uslov ispunjava i trenutno pokušava da dogovori lične uslove kako bi mogla bar delimično da ojača odbranu. Jer klub koji će naredne sezone igrati na tri fronta mora u rotaciji da ima bar četiri štopera.

Na Ramon Sančez Pishuan su za sada stigli Marko Dmitrović i Erik Lamela, a u kasu se slilo 27.500.000 evra. Osim pomenutih 25.000.000 od trampe Hil - Lamela simboličnih 2.500.000 došlo je od transfera Giljermea Arane u Atletiko Mineiro. Sa druge strane, Čelsi još nije nikoga doveo, a dobrano je napunio budžet prodajama štopera Fikaja Tomorija (Milan) i Marka Guehija (Kristal Palas),odnosno Viktora Mouzesa (Spartak Moskva) i Olivijea Žirua (Milan) - to je u zbiru 58.500.000 evra.

Pred start prošle sezone, Čelsi se uglavnom fokusirao na ofanzivu te doveo Kaija Haverca, Tima Vernera i Hakima Zijeha za 173.000.000 evra. Došli su i bek Ben Čilvel i golman Eduar Mendi za oko 74.000.000, kao i štoperi Tijago Silva i Malang Sar. Silva se brzo nametnuo kao komandant odbrane, ali Roman Abramovič izgleda gradi odbrambeni bedem sa kojim će Tomas Tuhel moći da napadne Premijer ligu.


tagovi

Žil KundeŽerom BoatengDžerom BoatengSeviljaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara