Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Farko u seriji remija, uglavnom bez golova, poslednjih UG3+ viđeno sredinom marta

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 08:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Ako ovako nastavi, neće Farko daleko da dogura. U poslednje vreme su nerešeni ishodi uobičajna pojava na njegovim mečevima, sedam od devet prethodnih utakmica je okončao bez pobednika. Od toga, čak pet puta je bilo 0:0. Uz to ima po jednu pobedu i poraz minimalcima, a poslednji Farkov meč na kojem je došla igra UG3+ odigrala se još 17. marta, Nacionalna Banka Egipta je tada golom iz penala u 99. minutu izvukla 2:2. Farko je trenutno deveti na tabeli sa 31 poenom, 12 više od današnjeg rivala Istern Kompanija, koji je u zoni ispadanja. Doduše, gosti su vezali dva trijumfa u prethodna dva kola, nad El Gunom (3:2) i Misr Lel Makasom (2:1), pa su probudili nadu da mogu do opstanka. Gazl El Mahala i bezbedna zona beže ogromnih sedam poena...

AL ITIHAD – EL MASRI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Posle relativno haotičnog početka maja (na dva meča primili devet golova), fudbaleri Al Itihada su utegli odbranu i popravili rezultate. Savladali su Piramidse, Misr Lel Makaausu i Farko sa po 1:0, tim rezultatom ih je savladala El Guna,, da bi im u prošlom kolu Keramika Kleopatra potpuno srušila kulu od karata. Srušila, iscepala, spalila… Bilo je 5:0 za tim koji je prošle godine debitovao u Premijer ligi Egipta. Sada će po sličnom receptu 10-plasirani tim probati da savlada i Al Masri, koji ima samo bod manje i u odličnoj je formi. Iz poslednja tri kola gosti su uzeli sedam od mogućih devet poena, a ako dodamo i dve pobede u Kupu Egipta, dolazimo do toga da nisu izgubili nijednom od početka juna. U prvom susretu u sezoni, krajem decembra, Al Itihad je kao gost savladao Al Masri sa 1:0. Posle toga su se u januaru susreli i u Liga kupu, odigrali su 2:2.

MISR LEL MAKASA – ENPI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Ko je manje loš? Takvo pitanje se postavlja pred susret Misra, fenjeraša Premier lige i Enpija, koji ako ne popravi formu vrlo lako može da mu se pridruži u zoni ispadanja. Za sada su gosti relativno mirni, imaju sedam poena više od Arab Kontraktorsa, koji su u zoni ispadanja, te zauzimaju 11. mesto. Međutim… Na poslednjih devet utakmica, od čega sedam prvenstvenih, nisu zabeležili nijednu pobedu. Imaju četiri remija i pet poraza, a na sedam utakmica u tom periodu su primali tačno po dva gola. Doduše, nije Misr ništa bolji, ima samo jednu pobedu u poslednjih 12 mečeva. Trenutno je u seriji od tri poraza. U prvom duelu ove sezone Enpi i Misr su odigrali 0:0, što je bio tek drugi od poslednjih šest njihovih susreta na kojem današnji gost nije trijumfovao.



tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara