Zuheir El Mutaradži (©Reuters)
Zuheir El Mutaradži (©Reuters)

AFRIKA: Kazablanka na nogama - Vidad napada triplu krunu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 08:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kosafa kup)

Pre nekoliko dana je startovao i Kosafa kup, tradicionalno takmičenje u kojima učestvuju selekcije iz južnog dela Afrike. Za Komore neće igrati najbolji igrač ove selekcije, krilni napadač Crvene zvezde El Fardu Ben. U prvom kolu Komori su poraženi od Angole (1:3), dok je Bocvana pobedila Sejšele sa 1:0. Ovaj duel igra se u Durbanu, u Južnoj Africi. Ove selekcije su igrale pre šest godina u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, a oba puta su slavili domaćini. Bocvana je pobedila sa 2:1, a Komori sa 1:0.

ANGOLA – SEJŠELI, 17.00

(Fudbal, Kosafa kup)

Posle pobede na premijeri u Grupi A Kosafa kupa protiv Komora, Angola ima zicer protiv autsajdera u ovom takmičenju, Sejšela. I ovaj meč se igra u Durbanu kao i prethodni između Bocvane i Komora. Angola skoro godinu dana nema poraz, vezala je sedam mečeva bez nespeha, dok su Sejšeli u seriji od dva poraza, a četiri utakmice su bez trijumfa.

EL MASRI- ISTERN KOMPANI, 18.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Domaćin je favorit u meču osmine finala Kupa Egipta. El Masri je u seriji od tri pobede, dok je Istern Kompani posle 10 mečeva bez poraza konačno pre desetak dana prekinuo crni niz trijumfom u gostima protiv El Gunaha. Ove godine ovi timovi su odigrali dve utakmice, po jednu u prvenstvu i Liga kupu, a uspešniji je bio Istern Kompani. Jedan meč je dobio sa 2:1, a u Premijer ligi Egipta je bilo bez pobednika – 2:2.

VIDAD KAZABLANKA – RADŽA KAZABLANKA, 19.00

(Fudbal, Kup Maroka)

Novi obračun giganata iz Kazablanke. Vidad je ove sezone odbranio tron u Maroku, skinuo je egipatskog Al Ahlija u finalu Lige šampiona, pa Crveni imaju šansu da osvoje i treći trofej. U četrtfinalu Kupa Maroka na stadionu Mohamed Peti dočekuje Radžu. Pre tri nedelje u šampionatu, Vidad je poražen od gradskog rivala (0:2), ali je i pored toga stigao do krune..Prethodne četiri utakmice ovih klubova završeni su tipom 2-3 gola.

GAZI AL MEHALA – FJUČUR, 21.30

(Fudbal, Liga kup Egipta)

Večeras se u El Kubri igra meč finala Liga kupa Egipta. Domaćin dočekluje Fjučur. Gosti su u boljoj formi u šampionatu Faraona. Ove sezone ovi timovi su odigrali duel u Premijer ligi Egipta koji je završen bez pogodaka.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara