Fudbaleri Vidad Kazablanke (©AFP)
Fudbaleri Vidad Kazablanke (©AFP)

AFRIKA: Nastavlja se Liga šampiona, ponovo duel Vidada i Petro Atletika

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 09:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Nastavlja se elitno takmičenje u Africi, a 3. kolo će otvoriti duel u Sudanu. Al Mereik traži prvu pobedu u okviru D grupe protiv prvaka Alžira Beluizdada. Gosti su veliki favoriti, iako su za sada polovični u Ligi šampiona, sa po jednim pozitivnim i negativnim minimalcem. Prvo su u Kairu savladali Zamalek sa 1:0, a zatim su u Alžiru izgubili od Esperansa istim rezultatom, iako su na terenu potpuno nadigrali Tunišane. Sada, ako žele da budu među prva dva na tabeli i plasiraju se u četvrtfinale, protiv Sudanaca ne smeju da prospu bodove. Al Mereik, koji se na tabelu „upisao“ remijem sa Zamalekom kod kuće (0:0) najveći je autsajder grupe.

KOTONSPORT – AL HILAL OMDURMAN, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Drugi sudanski klub u eliti, aktuelni šampion te zemlje Al Hilal iz Omdurmana, pokazao je u prošlom kolu da nije zalutao u ovo takmičenje. Pred svojim navijačima je zaustavio vicešampiona Afrike Al Ahli, savladao ga je sa 1:0, čime je anulirao početni poraz od Mamelodi Sandaunsa istim rezultatom u Južnoj Africi. Kamerunski Kotonsport je za sada odigrao samo jedan meč, sa Al Ahlijem mu je odložen. U 2. kolu je kod kuće izgubio od Mamelodija sa 3:1. Al Hilal je dva puta gostovao Kotonsportu u Ligi šampiona, 2008. i 2011. godine, a u oba navrata su Kamerunci trijumfovali. Sa po 1:0 i 2:0.

VIDAD KAZABLANKA – PETRO ATLETIK, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni prvak Afrike Vidad nije igrao 1. kolo zbog učešća na Klupskom svetskom prvenstvu, dok je u 2. odigrao očajno u Alžiru protiv Kabilije i poražen je sa 1:0. Što je još gore, na toj utakmici nije uspeo da uputi nijedan šut u okvir gola rivala. Sada mora da se „pere“ protiv prvaka Angole, Petro Atletika, koji još uvek nije doživeo nijedan poraz. Na premijeri je tim iz Luande odigrao 0:0 sa Kabilijom, a potom je u DR Kongu savladao Vita Klub sa 2:1. U grupi u kojoj se očekivalo da će Vidad da se prošeta do prvog mesta, a da se za drugo ravnopravno bore preostale ekipe, Petro Atletik se za sada pokazao kao najozbiljniji konkurent Marokancima. Prošle sezone su Vidad i Petro Atletik bili takođe u istoj grupi Lige šampiona, svako je slavio na svom terenu (U Kazablanki 5:1, u Luandi 2:1), a zatim su se sastali i u polufinalu, gde je Vidad prošao dalje ukupnim rezultatom 4:2.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara