Fudbaleri ASEK Mimozasa (©YouTube/Jaune Noir TV)
Fudbaleri ASEK Mimozasa (©YouTube/Jaune Noir TV)

AFRIKA: Razlika u klasama u Egiptu, prvak Obale Slonovače još bez poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 08:32

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 2)

Neverovatno je koliko se brzo podelila tabela u A grupi egipatske Druge lige na ekipe koje će da konkurišu za promociju i „ostale“, pošto je odigrano tek šest kola. Granica je baš između prošlosezonskog prvoligaša Misr Lel Makase, trenutno petog na tabeli sa 12 bodova i šestoplasiranog Šobana, koji ima četiri poena manje. Gosti, ako žele da dokažu svima da im je mesto u eliti, moraju da odigraju dobro protiv jedne od samo tri još uvek neporažene ekipe u diviziji. Misr, koji je prošle sezone bio ubedljivo najlošiji u eliti, sporo se privikavao na novi rang i ušao je u sezonu sa dva remija. Sada već izgleda mnogo bolje, u poslednja dva kola je pobedio bez primljenog gola. Šoban takođe može da se pohvali da je vezao tri meča bez poraza (dve pobede i jedan remi), a u prošlom kolu je savladao El Madinu sa 5:0.

VOLKITE – HADIJA HOSANA, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Serija loših rezultata Sent Džordža otvorila je Hadiji Hosani otvoren put ka liderskoj poziciji. Trenutno je ona treća na tabeli, ali ima po dve odigrane utakmice manje od aktuelnog šampiona i Etiopijan Inšuransa, koji imaju po četiri poena više. Hadija Hosana je ove sezone izgubila samo jedan meč, a trenutno je u seriji od šest utakmica bez poraza (četiri pobede i dva remija). Volkite je sedmi, sa poenom zaostatka za današnjim rivalom, ali i mečem više. Takođe je u solidnoj formi, u poslednja tri kola je osvojio sedam od mogućih devet poena. Prošle sezone su oba susreta Volkite i Hadije Hosane završena remijima (2:2 i 1:1).

ASEK MIMOZAS – RASING ABIDŽAN, 19.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Prvak Obale Slonovače je počeo da nadoknađuje odložene utakmice. Za sada je jedini tim bez poraza u ligi, ima po tri pobede i remija, pa se polako probija ka vrhu tabele. Naredni rival mu je poslednjeplasirana ekipa, Rasing iz Abidžana, koja je odigrala sedam mečeva i osvojila šest poena. Doduše, od toga četiri u poslednja dva kola (1:1 sa Lisom i pobeda nad Stelom Adžameom sa 2:1). Prošle sezone, u martu ove godine, ASEK je na svom terenu odigrao samo 0:0 sa Rasingom, što je bio njihov treći uzastopni remi, ali je potom kao gost u junu slavio sa 2:1.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara