Fudbaleri Mamelodija (©AFP)
Fudbaleri Mamelodija (©AFP)

AFRIKA: Simba kreće u ofanzivu na tron, ASEK stalno remizira u Tandi, Mamelodi cilja finale, FAR Rabat stiže Radžu

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 09:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

SFAKSIJEN - SAHEL, 14.30

(Fudbal, Tunis 1)

Izabrane vesti

Derbi dana u Tunisu je duel Sfaksijena i Sahela. Jasno je da je Esperans nedodirljiv, već je stekao opipljivu prednost koja se u ovoj državi ne gubi tako lako, pa je na ostalima da se poređaju iza njega. Sahel je drugoplasiran, sa šest bodova više od Ben Gardana, a devet u odnosu na četvrtoplasirani Sfaksijen, koji ima meč manje. Sfaksijen cilja mesto među tri najbolja koja donose izlaz na međunarodnu scenu, pa mu je duel veoma važan. Ali, previše remizira. To je činio na šest od sedam proteklih mečeva u svim takmičenjima.

MVADUI JUNAJTED - SIMBA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Trostruki uzastopni prvak Tanzanije kreće u ofanzivu na odbranu trona. Simba ima pet bodova i četiri utakmice manje od vodećeg Jang Afrikansa, pa je današnji susret sa Mvadui Junajtedom prilika da se primakne lideru i iskaže jasne šampionske ambicije. Simba je jedina dva poraza na 24 minula meča doživela u Ligi šampiona. A, rival ne može da bude poželjniji, jer Mvadui je fenjeraš sa 16 bodova iz 25 mečeva.

MAMELODI - MADŽIVHANDILA, 15.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Čipa Junajted je već u finalu i sa pažnjom posmatra dvoboj Mamelodija i Madživhandile, mada joj je verovatno jasno da će joj rival u borbi za pehar Kupa Južne Afrike biti aktuelni šampion države i trenutni lider prvenstva. Gosti su prvi iznad zone ugroženih, sa 19 bodova iz 21 duela, a dva tima poslednji put se sastala pre 12 dana u šampionatu. Mamelodi je kao gost slavio sa 3:1.

TANDA - ASEK MIMOZAS, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

ASEK Mimozas cilja tron Obale Slonovače posle sušne kampanje u 2019. i suspendovanog šampionata prošle sezone. U tekućoj kampanji je prvoplasiran u Grupi 2, sa tri pobede i dva remija. Danas ide u goste Tandi, koja je pretposlednja na tabeli sa četiri boda iz isto toliko mečeva. Na poslednja dva duela je poražena, a ASEK nije uspela da pobedi na poslednjih devet dvoboja. Zanimljivo, svih šest domaćinstava sa ASEK Mimozasom završena su remijem.

ZAMALEK - AL AHLI KAIRO, 20.30

(Fudbal, Egipat 1)

Najveći derbi Egipta i jedan od najžešćih i najtradicionalnijih na čitavom kontinentu na programu je večeras u Kairu. Zamalek je domaćin Al Ahliju, u borbi koja bi mogla da domaćinu pruži priliku da bude ravnopravan rival mrskom neprijatelju i "večitom" prvaku. Al Ahli je trenutno šest bodova iza Zamaleka, ali ima tri utakmice manje. Oba tima su u dobroj formi, a ovo je ujedno prvi sudar od kraja novembra prošle godine i finalne borbe za pehar afričke Lige šampiona, koja je pripala Al Ahliju.

BEREŠID - FAR RABAT, 23.55

(Fudbal, Maroko 1)

Dvostruki prvak Maroka u ovom veku mučio se poslednjih godina, ali u ovoj sezoni je nagovestio da ga zanima vrh. FAR Rabat je trenutno trećeplasiran sa tri boda i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu Radža Kazablanku, dok je lider Vidad sedam koraka daleko. Priliku da se izjednači sa Radžom ima noćas na gostovanju Berešidu, koji je u donjem domu posle četiri vezana meča bez pobede. Sa druge strane, FAR je nanizao tri ligaška slavlja, a na prethodnih devet u prvenstvu nije poražen.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara