Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: Svolovs je kralj remija, URA odbranila prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 23:31

Rezultati nekih od značajnijih utakmica na Crnom kontinentu

NAMUNGO – MTIBVA ŠUGAR 1:0 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Namungo je minimalnim trijumfom nad Mtibvom napravio veliki iskorak u borbi za opstanak i ujedno pogoršao situaciju današnjem gostu pred finiš sezone. Mtibvi je ovo bio drugi uzastopni poraz u šampionatu, nakon kojeg je ostala u opasnoj zoni, sa dva boda manje od JKT Tanzanije, prvog tima iznad crte. Gol vredan tri boda za ekipu Namunga postiga je Ali u 19. minutu, a domaćinu je u finišu posao bio olakšan, pošto je Mtibva u poslednjih četvrt časa igre ostala sa igračem manje.

MARICBURG – GOLDEN EROUS 3:2 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Ona matematička teza da minus i minus daju plus ovoga puta se prenela i na fudbal, pošto smo u međusobnom okršaju dva poprilično neefikasna tima videli čak pet golova. Jedan više postigao je domaćin i tako stigao do vrednih bodova, zahvaljujući kojima je pobegao od opasne zone. Ujedno, Maricburg je pokvario planove Golden Erousa da se približi drugoplasiranom AmaZuluu, ostavivši ga i četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede u prvenstvu. Posebno inspirisani u pobedničkom sastavu bili su Kutumela i Hlongvane, koji su upisali po gol i asistenciju. Maricburg je u dva navrata imao po dva gola prednosti, tako da trijumf nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

ZESKO JUNAJTED – NKANA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Zambija 1)

Pravo malo čudo u Zambiji. “Davljenik“ Nkana savladala je lidera prvenstva ZESKO Junajted i prekinula mu seriju od deset vezanih pobeda. Neće ovaj poraz previše ugroziti domaćina, pošto i dalje ima šest bodova prednosti i utakmicu manje u odnosu na Zanako. Nkana je s druge strane drugom uzastopnom pobedom, koju joj je u 20. minutu doneo Ngonga, znatno popravila šanse za opstanak, s obzirom na to da pored sedam bodova zaostatka za prvim timom izvan opasne zone, od istog ima i dve utakmice manje.

VAJPERS – URA 1:1 (0:1)

(Fudbal, Uganda 1)

Nakon 23. kola u Ugandi ista meta isto odstojanje. Vajpers i URA su u derbiju runde podelili bodove, pa je gost zadržao lidersku poziciju i bod prednosti u odnosu na domaćina. Mogla je URA čak i da uveća prednost, od 33. minuta je imala prednost, ali je Vajpers uspeo da izjednači pet minuta pre kraja meča i održi korak za liderom.

KAJZER ČIFS – SVOLOVS 1:1 (1:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Svolovs je još jednom potvrdio da je “kralj remija“, pošto je po 13 put u poslednjih 15 utakmica ovaj tim odigrao bez pobednika i propustio priliku da se izjednači na trećoj poziciji sa Golden Erousom. Poveo je Svolovs u osmom minutu preko Malinge, ali je Kajzer već u 15. izjednačio pogotkom Kastra. Čifsi su u drugom poluvremenu bili mnogo konkretniji, dok je Svalovs u nastavku uputio samo jedan udarac ka golu rivala, a ni taj jedan nije išao ka okviru.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara