(Reuters)
(Reuters)

Ajaks je Titanik! Murinjo na maksimali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 22:56

I Brajton uzeo meru posrnulom velikanu

Kaže Marfijev zakon da stvari kada krenu loše, onda obavezno idu po još gorem. A Ajaks ove sezone živi u Marfijevim zakonima...

Legendarni Titanik je u kobnu plovidbu krenuo iz Sautemptona, a Ajaksov fudbalski brodolom se nastavio večeras u komšiluku na jugu Engleske. Brajton im je uzeo meru – 2:0.

Izabrane vesti

Znali su da imaju najtežu grupu u Ligi Evrope, ali nisu baš mogli da očekuju skromna dva boda na polovini trke. Na katastrofu iz prvenstva se nadovezuju i sve gori rezultati u Evropi.

Vršilac dužnosti na klupi Hedvigs Maduro očigledno nije čudotovorac da popravi sve što je pokvareno od letos, a Brajton definitivno nije teritorija za čupanje. Promešao je karte Roberto De Zerbi ali opet je to tim sa ogromnim ofnazivnim potencijalom koji porozna odbrana Ajaksa nije mogla da zadrži.

Dominirao je Brajton u prvom poluvremenu ali je tek u finišu stigao do zasluženog vođstva. Imao je više loptu u posedu, a Holanđani nisu imali ni šut u okvir gola. Strelac je bio talentovani brazilski napadač Žoao Pedro koji maksimalno koristi šansu u Ligi Evrope. Dao je dva gola AEK-u, jedan Marselju a večeras je overio i Ajaksovu mrežu.

Ako je Ajaks i imao plan B na poluvremenu, on je srušen posle desetak minuta igre u drugom delu. Sevnula je brza tranzicija domaćih, a Adingra je sjajnom asistencijom proigrao Fatija koji je zapečatio utakmicu. Ajaks nema samopouzdanja ove sezone ni da se izvuče iz lakših situacija a kamoli iz ovakvih...

Marselj je na čelu grupe, Brajton i AEK poravnati, a Ajaks u najtežoj situaciji...

Što se ne može reći za Romu koja je u drastično lakšoj grupi praktično završila posao. Iako ga za vikend čeka derbi protiv Intera, Murinjo je startovao sa Lukakuom i još nekim nosiocima igre protiv Slavije i pobedio.

Posao je završen ekspresno. Bove je posle 45 sekundi igre sjajnim šutem sa 20 metara načeo Čehe, a dokusurio ih je Lukaku u 17. minutu na dodavanje El Šaravija. Visoko vođstvo i kontrola utakmice su omogućili Portugalcu da u nastavku promeša karte i odmori neke igrače za derbi. Vučica ima maksimalnih devet bodova i u revanšu u Pragu može da kapariše prvo mesto i osminu finala.

GRUPA B

Olimpik Marselj - AEK 3:1 (1:0)

/Vitinja 27, Arit 60pen, Veretu 69pen - Pineda 55/

Brajton - Ajaks 2:0 (1:0)

/Žoao Pedro 42, Fati/ 53

GRUPA G

Roma - Slavija Prag 2:0 (2:0)

/Bove 1, Lukaku 17/

Šerif - Servet 1:1 (0:1)

/Ankej 80 - Kriveli 41/



tagovi

Žoao PedroRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara