Ako je Ludak rekao - mora da vredi: Eduardo Berizo zvanično na San Mamesu

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.05.18. | 15:18

Ugovor na godinu dana

Eduardo Berizo ponovo u sedlu. Samo je promenio pokrajinu. Umesto u Andaluziji, gde je radio samo od leta do novembra prošle godine, kad se povukao zbog raka prostate, radiće u Baskiji, pošto je promovisan u šefa stručnog štaba Atletik Bilbaa.

Argentinski stručnjak zamenio je Hosea Anhela Zigandu, koji je dobio otkaz posle razočaravajuće sezone u kojoj ni igrom, ni rezultatima, nije mogao da popuni rupu nastalu odlaskom Ernestea Valverdea u Barselonu.

Izabrane vesti

Berizo je sa Baskima potpisao ugovor na godinu dana, a od njega se očekuje da vrati prepoznatljivi stil igre crveno-belima koji ih je, između ostalog, karakterisao dok je šef struke bio Marselo Bijelsa. Inače, popularni Ludak je bio jedan od stručnjaka s kojim se rukovodstvo Atletika konsultovalo prilikom izbora novog trenera, Bijelsa je sve najbolje ispričao o nekadašnjem saradniku u reprezentaciji Čilea, a samostalno je vodio argentinski Estudijantes iz La Plate, čileanski O'Higins, tri godine je sedeo na klupi Selte i uz tu epozodu u Sevilji uvek forsirao napadački fudbal.

Navijači se nadaju da će tako biti i na San Mamesu.


tagovi

Eduardo Berizo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara