Foto: KSS
Foto: KSS

Košarkašice Mege osvetile košarkaše

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.05.24. | 00:57

Izabranice Milana Vidosavljevića ubedljvo slavile nad Crvenom zvezdom u prvom meču finala domaćeg šampionata - 96:54

Košarkaši Mege su doživeli eliminaciju od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, ali su zato u okršaju dva tima kod dama slavile i to više nego ubedljivo devojke iz naselja Braće Jerković. Izabranice trenera Milana Vidosavljevića su u prvom meču finala domaćeg prvenstva deklasirale crveno-bele sa 96:54 i tako napravile veliki korak ka prvoj tituli u istoriji kluba.

U trening centru "Dejan Milojević" u kojem se odigrao susret, domaćin je odigrao fantastično prvo poluvreme u kojem je ubacio čak 50 poena, a primila duplo manje, pa je konačni ishod već mogao da se nagovesti. U nastavku su domaće igračice nastavile da dominiraju, prednost je rasla pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani, i to do konačnih ogromnih „plus 42“.

Izabrane vesti

Nevena Vučković je bila najefikasnija sa 22 poena i 10 skokova, dok je Nadežda Nedeljkov dodala 17 poena. Kim Rojster je bila najbolja u dresu Zvezde sa 17 poena i sedam skokova.

Finalna serija se igra do tri pobede. Sledeći meč na programu je u četvrtak 9. maja, od 18.00 časova u FMP areni u Železniku. Treći meč se igra u subotu 11. maja u 18.00, a eventualni termini su još 13. i 15. maj.


tagovi

ŽKK Crvena zvezdaŽKK Art basket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara