©Reuters
©Reuters

Ako Sautgejt da otkaz, prvi kandidat za selektora Engleske je Tomas Tuhel

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 18:00

Nemac koji se 7. septembra rastao sa Čelsijem, mogao bi da preuzme kormilo Gordog Albiona, tvrdi Bild

Engleski reprezentativci su stali uz Gereta Sautgejta nakon eliminacije od Francuske u čevrtfinalu Svetskog prvenstva, a ni prilično kritična ostrvska javnost nije bila previše oštra prema selektoru nakon što je sa državnim timom završio učešće u Kataru. Ipak, aktuelni selektor Gordog Albiona još uvek nije doneo odluku da li će ostati na kormilu državnog tima, iako mu ugovor ističe zaključno sa Evropskim prvenstvom 2024. godine.

Sautgejt će prelomiti nakon razgovora sa porodicom, a potencijalni naslednici već su spremni da uskoče u trku za jedno od najvažnijih trenerskih pozicija u svetskom fudbalu. Kako piše nemački Bild, u slučaju Sautgejtovog odlaka, prvi kandidat za selektora Engleske bio bi Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

Nemac je slobodan od 7. septembra, nakon što je dobio otkaz u Čelsiju, i veruje se da bi oberučke prihvatio sigurno najzahtevniji posao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Sautgejt je na Mundijalu u Kataru povratio poverenje Fudbalske asocijacije Engleske, koje je bilo poljuljano posle ispadanja iz Lige nacija. Englezi su zadovoljni kako je njihov tim izgledao na turniru, pa čak i u okršaju sa Francuskom, pa je jasno da postoji mnogo prostora za napredak.

"Mogli smo da budemo prvaci sveta. Nisam mogao ništa bolje da uradim od ovoga. Želim da donesem ispravnu odluku. To zahteva određeno vreme", bio je samokritičan selektor Engleske.

Ključnu ulogu mogao bi da odigra i Hari Kejn, koji je pordžao selektora nakon okončanja Mundijala, nako što je ovaj stao u njegovu zaštitu posle promašenog jedanaesterca za produžetak u četvrtfinalu.

"Odigrali smo sjajan turnir i mislim da imamo svetlu budućnost. Volimo to što imamo Gereta za selektora i želimo da ostane. Ali to je njegova odluka", rekao je Kejn.

Tuhel se za godinu i po dana, koliko je proveo u Londonu, potpuno adaptirao na engleski fudbal. Plavce je vodio na tačno 100 utakmica i ostvario 60 pobeda, uz 24 remija i 16 poraza. U prvoj sezoni se domogao Lige šampiona, dok je u drugoj platio ceh lošim rezultatima i kompletne situacije u klubu.


tagovi

Garet SautgejtTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara