Alehandro Domingez - junak za sva vremena: Pet odbranjenih penala u dva meseca za dva trofeja LDU Kita (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 02:14

Ekipa Luisa Subeldije po 12. put postala šampion Ekvadora

LDU Kito je novi šampion Ekvadora! Posle 1:1 u 90. minuta igre, odnosno 180 (u prvoj utakmici bilo 0:0), odlučila je penal serija u kojoj je domaćin slavio sa 3:0.

Prvi put nakon pet godina ovaj tim postao je najbolji u svojoj zemlji, uzeo 12. titulu i tako na najbolji način kompletirao veoma uspešnu sezonu, u kojoj je uspeo da dođe i do petog internacionalnog trofeja u svojoj istoriji. Zajednički činilac u oba uspeha ove godine - veteran Alehander Domingez Karabali (36), golman ekipe iz Kita, koji je noćas odbranio dva penala, dok su treći igrači Independijente del Valjea poslali preko prečke.

Izabrane vesti

Domingez je pročitao udarce Lorenca Faravelija i Hozea Alsivara, dok su za to vreme Lisandro Alsugaraj i Karlos Urtando bili sigurni. Onda je na red došao Marselo Moreno, i mada mu je 36 godina, njegov šut bio je užasan - visoko preko gola. Takav poklon Leonel Kinjonez oberučke je prihvatio i trećim pogotkom sa bele tačke doneo titulu LDU Kitu.

Prethodno, Independijente je vodio sa 1:0 pogotkom 16-godišnjeg Reja Kendrija Paesa od 16. minuta, da bi konačan rezultat postavio Renato Ibara tri minuta kasnije.

A sad da se vratimo dva meseca unazad...

Pre nego što je doneo 12. krunu LDU Kitu, Alehander Domingez bio je junak i finala Kopa Sudamerikane protiv brazilske Fortaleze. Noćas dva, tada tri odbranjena udarca u penal seriji i uloga apsolutnog heroja ovog kluba u 2023. godine, bez ikakve sumnje.



tagovi

LDU KitoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara