Kristijan Pulišić (Foto: Reuters)
Kristijan Pulišić (Foto: Reuters)

Amerikanci bili brži od sudijske pištaljke i izbegli penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.06.21. | 03:37

Džordan Sibačo pogodio desetak minuta nakon ulaska u igru i odveo Jenkije u finale Konkakaf Lige nacija – 1:0 (0:0)

Utisak je da Sjedinjene Američke Države odavno nisu imale kvalitetniju fudbalsku reprezentaciju i više igrača u najboljim evropskim ligama. Kristijan Pulišić, Đovani Rejna, Veston Mekeni, Seržinjo Dest, Džon Bruks, Džošua Sardžent trebalo bi da budu garancija nekih boljih rezultata Jenkija u budućnosti. Međutim, iako su se svi oni našli u sastavu Grega Belhartera za meč polufinala Konkakaf Lige nacija protiv Hondurasa, morale su Sjedinjene Američke Države da se pomuče kako bi obezbedile kartu za finale i borbu za trofej.

Na kraju su uz dosta muke uspeli, i to golom rezerviste Džordana Sibača u 89. minutu, kojim su Jenkiji izbegli penal-lutriju, koja im se u slučaju nerešenog rezultata u regularnom delu utakmice smešila - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ipak, Sibačo je bio brži od sudijske pištaljke i desetak minuta po ulasku u igru doneo svojoj reprezentaciji finale, u kojem će igrati sa pobednikom duela Meksiko – Kostarika. Bruks je poslao dugu loptu kazneni prostor Hondurasa, Mekeni je glavom spustio na peterac, odakle je na isti način Sibačo precizno gađao bliži ugao protivničkog gola i stigao do svog prvenca u dresu Jenkija.

KONKAKAF LIGA NACIJA – POLUFINALE (JEDAN MEČ, DENVER)

Petak

Honduras - SAD 0:1 (0:0)

/Sibačo 89/

04.00: (1,45) Meksiko (3,90) Kostarika (7,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija Hondurasa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara