Andalužansko iskupljenje: Malbašić na vratima Primere

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 12:52

Karijeru nastavlja u Kadizu

Od borbe za opstanak do borbe za Primeru u jednom danu. Filip Malbašić za sada ostaje u Segundi, ali sa dobrim izgledima da od leta  zaigra u elitnom rangu prvenstva Španije, pošto će narednih šest meseci provesti na pozajmici u Kadizu, a klub iz Andaluzije trenutno je na čelu tabele u drugoj ligi.

I to sa prednošću od šest bodova nad trećeplasiranom Ueskom, a znamo da u Segundi prve dve pozicije znače i direktnu promociju.

Izabrane vesti

Istina, Kadiz je na klupskom sajtu objavio da je zadržao pravo na otkup ugovora nekadašnjeg fudbalera Rada, Partizana, Hofenhajma i Vojvodine u kojoj je pružao verovatno i najbolje partije. Lokalni mediji prethodno su pisali da će pravo postati obaveza ako Kadiz izbori plasman u Primeru, ali ta informacija nije potvrđena.

Međutim, ako Malbašić bude igrao kao na Tenerifama nateraće upravu Kadiza da se zamisli. Na Kanarskim ostrvima je odigrao 103 utakmice i postigao 19 golova. Ove sezone četiri u Segundi.

Zanimljivo, Malbašića u Kadizu najviše pamte koji im je dao pre dve sezone koji je Andalužane sprečio da zaigraju u plej-ofu za promociju. Sad se vratio da se iskupi za taj gol. Za mesto u prvom timu boriće se sa Čokom Lozanom i Nanom Mesom.

(FOTO: cadizfc.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara