Menig protiv defanzivaca Kolubare (© MN Press)
Menig protiv defanzivaca Kolubare (© MN Press)

Antena se još namešta, u Humskoj i dalje krči (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.03.23. | 20:20

Još jedan kiks crno-belih, ovoga puta sa Kolubarom (1:1)

Ilustrativan je bio Igor Duljaj posle 169. večitog derbija, rekao kako se tokom drugog poluvremena gostovanja Crvenoj zvezdi u igri njegovog tima pojavili i slika i ton, logično bi bilo da se emituje +kvalitetniji sadržaj posle tih 45 minuta, a ispostavilo se da i dalje postoje smetnje na vezama. To što je Partizan igrao nerešeno sa Kolubarom (1:1) mu ne pomaže da se odvoji od Čukaričkog i TSC-a u borbi za drugo mesto, a još poraznije je što mu igra i dalje – krči.

Izdanje crno-belih podsetilo je na scenu iz serije „Srećni ljudi“, dok Aranđel i Riska nameštaju antenu, a na ekranu se pojaljuje slika koja treperi i nikako da se stabilizuje. Što bi na kraju te role primetio komšija Ostojić, možda nije do antene, već do televizora. Nešto mora da se menja i navijači – a u završnom susretu 25. kola Mozzart Bet Superlige bilo ih je tek nekoliko stotina – saglasni su u stavu da problem nije toliko do do struke i igrača, koliko do čelnika, koji su formirali atmosferu apsolutnog nepoverenja u ovaj tim. U takvom ambijentu nije ni čudo što naslednik Gordana Petrića nije mogao da probudi izabranike.

Izabrane vesti

Samo u početnoj sekvenci zaličilo je da bi Parni valjak mogao da se vrati na pobedničku stazu. Rano je poveo i – stao!? Imao je tek dvojicu raspoloženih igrača na terenu: Kvinsija Meniga i Bibarsa Natha. Holanđanin je prodorom iznudio jedanaesterac (posle njegovog centaršuta rukom igrao Andrija Radovanović), sudija Marko Srećković opravdano pokazao na belu tačku, odakle ni mnogo bolji golmani od Dejana Stanivukovića nisu pogodili ni stranu, kamoli zaustavili udarac Čerkeza.

Trebalo je taj pogodak da podigne u poslednje vreme neprepoznatljiv crno-beli tim, ali je favorit posle tog sedmog minuta usporio. Užasno je igrao Hamidu Traore, Fuseni Dijabate delovao nezainteresovano, Marko Živković preplašeno, Slobodan Urošević ni blizu fudbalera koji rešava mečeve (kao što je radio jesenas), te je Igor Duljaj mogao samo da posmatra kako se njegov tim povlači i gubi samopouzdanje.

Ruku na srce, imao je u još jednu šansu prvom delu (opet zahvaljujući Nathu, ali je loše završio Menig), veliku u drugom (rezervista Danilo Pantić iz kontre baš za Natha da bi „desetka“ pucala direktno u Stanivukovića), ali se videlo da ovaj Partizan, ionako psihološki uzdrman, ne može da bude ubojit ako nema u napadu Rikarda Gomeša. Njegova alternativa u liku Andrije Pavlovića nije ušla ni u jednu šansu, ali zato jeste u dva ofsajda, što samo pokazuje koliko je domaćin bio odustan, mislima daleko od utakmice.

Kolubara je ostavila povoljniji utisak od Partizana. Nije pružila spektakl, niti bogzna kakvu igru, ali je shvatila da naspram sebe ima grogiranog protivnikka i da može, ovako uzdrmanog, da mu naudi. Iako je jesenas primila pet golova, dala je jedan i ispisala istoriju, prvi put od postanka kluba ostala neporažena u okršajima sa Parni valjkom.

Autor pogotka za almanahe je Marko Mrkić, samo dva minuta pošto je kročio na teren pobegao je zbunjenim Vujačiću i Uroševiću i završio akciju beka Nenada Kočovića koji je sve vreme mučio crno-bele. Koliki je uspeh Lazarevčana postaje jasno kad se ima u vidu činjenica da na prethodna tri gostovanja nisu dali gol. Ovaj su zaslužili, jer su bili odvažni, dovoljno pametni, pažljivi u odbrani da uhvate u ofsajd zamkama Andriju Pavlovića, spretni na sredini terena, a posle pokušaja Đuranovića i Bagarića, pa i štopera Milićevića, dočekali taj hitac Mrkića.

Sebi za radost, Partizanu za nemirne dane...


MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

PARTIZAN - KOLUBARA 1:1 (1:0)

/Natho 7 - Mrkić 71/

Beograd

Stadiona Partizana

Sudija: Marko Srećković

Partizan (4-2-3-1): Popović 6 - Živković 5, Ilić 6, Vujačić 5, Urošević 5 - Kolorado 5,5 (od 81. Fejsa -), Traore 5 (od 46. Pantić 6) - Dijabate 5, Natho 6,5, Menig 6 (od 75. Jović -) - Pavlović 5.

Kolubara (3-5-2): Stanivuković 6 - Radovanović 6, Milićević 6,5, Bakić 7, Kočović 7,5 - Vanja Ilić 7 (od 83. Nikolić -), Simović 7 (od 69. Mrkić 7), Zubairu 6 (od 57. Sadiković 6,5), Ćosić 6,5 (od 68. Vukušić -) - Bagarić 6 (od 57. Mols 6), Đuranović 7.

Igrač utakmice: Nenad Kočović 7,5.


MOZZART BET SUPERLIGA – 25. KOLO

Nedelja

Čukarički - Radnik 1:0

/Tošić 81/

Napredak - Spartak 1:1 (1:0)

/Đeković 3 - Bjelović 70/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kopitović 87 - Radivojević 33/

Mladost Novi Sad - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC Bačka Topola - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

Partizan - Kolubara 1:1 (1:0)

/Natho 7 pen - Mrkić71/



tagovi

FK PartizanKolubara LazarevacKvinsi MenigBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara