Marko Arnautović i Aleksandar Dragović (©Reuters)
Marko Arnautović i Aleksandar Dragović (©Reuters)

Arnautović prestiže Dragovića u trci ka rekordu Austrije

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 13:26

Napadač Bolonje će u ponedeljak (20.45) protiv Danske u 2. kolu A divizije Lige nacija da odigra svoj 100. meč za nacionalni tim

Mnogo polemike je izazvao novi selektor Austrije Ralf Rangnik kada je odlučio da ne pozove štopera Crvene zvezde Aleksandra Dragovića za mečeve u Ligi nacija. Iskusni štoper je bio jedan od najstandardnijih članova poslednjih godina i zato je bilo čudno videti Austriju bez njega. Međutim, pobeda na Rangnikovom debiju nad Hrvatskom sa 3:0 brzo je promenila temu sa Dragovića.

Da se našao na spisku, Dragović bi tokom juna imao priliku da postane apsolutni rekorder reprezentacije po broju nastupa. Odigrao je 100 mečeva, samo još tri ga dele od rekordera Andreasa Hercoga. Međutim, sada bi obojicu mogao da prestigne napadač Marko Arnautović.

Izabrane vesti

Fudbaler Bolonje će, ukoliko se po očekivanjima nađe na terenu u ponedeljak od 20.45 časova, protiv Danske da zabeleži svoju 100. utakmicu za Austriju. Time će se izjednačiti na večnoj listi sa Dragovićem.

Stotka je baš lepa stvar. Mnogo sam srećan i ponosan zbog toga. Nadam se samo da ću je proslaviti uz pobedu. Ne zanima me ko je ispred na listi, stalo mi je samo da pomognem timu“, kazao je Arnautović, strelac prvog gola u Hrvatskoj.

20.45: (2,95) Austrija (3,20) Danska (2,65)

U borbi za prvo mesto po broju odigranih mečeva učestvuje i David Alaba. On je takođe blizu stotke, večeras bi trebalo da odigra 93. meč.

Veoma sam srećan zbog Marka. Takav jubilej ne može svako da dostigne“, prokomentarisao je Alaba.

Danci su, baš kao i Austrijanci, otvorili Ligu nacija pobedom. Posle preokreta su u Parizu savladali Francusku sa 2:1. Tako su se večerašnji rivali iz Beča odvojili na tabeli Grupe 1.

Vikinzi su javnost oduševili prošle godine na Evropskom prvenstvu, kada su dogurali do polufinala odakle ih je eliminisala Engleska tek posle produžetaka. Potom su Danci postali prva selekcija iz Evrope koja se plasirala na Mundijal u Kataru, završili su kvalifikacije sa devet od mogućih 10 pobeda. U martu su izabranici Kaspera Hjulmanda pobedili Srbiju sa 3:0, a zatim pre tri dana pobedili i Francu. Gubili su do 68. minuta, ali je potom centarfor Trabzona Andreas Kornelijus sa dva pogotka režirao preokret.

U pomenutim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Danska je dva puta pobedila Austriju, u martu prošle godine u Beču sa 4:0, a zatim u oktobru u Kopenhagenu sa 1:0. Vikinzi su trijumfovali na 11 od poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Grupa 1

Ponedeljak

20.45: (2,95) Austrija (3,20) Danska (2,65)

20.45: (3,60) Hrvatska (3,50) Francuska (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Austrijereprezentacija DanskeAleksandar DragovićMarko ArnautovićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara