©Reuters
©Reuters

Atalanta nekako preživela Firencu: Stativa Biragija i odbrana Sportijela sprečili preokret na Frankiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 23:06

Ekipa Vinčenca Italijana zaslužila sva tri boda protiv sastava Đan Pjera Gasperinija - 1:1

Firenca će žaliti jer nije preokrenula rezultat protiv Atalante i došla do bodova koji bi je uključili u borbu za izlazak na evroscenu u finišu Serjie A. Da je ekipa Vinčenca Italijana i na početku sezone igrala kao u prethodna dva meseca, verovatno bi bila otvorena mogućnost i za napad na učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Ovako, čini se da je Liga konferencije ostala jedina mogućnost da se i naredne sezone na Artemio Frankiju igraju evrokupovi, pošto je Boginja provincije odnela za Bergamo jedan bod, iako ga posle svega viđenog nije zaslužila - 1:1 (0:1).

Ekipa Đan Pjera Gasperinija je povela preko Joakima Melea u 37. minutu utakmice, koji je iskoristio smušenost domaće odbrane i posle nekoliko dobrih poteza matirao Pjetra Teraćijana. Ipak, to je bilo prektično sve što smo videli od Atalante na ovoj utakmici.

Izabrane vesti

Fjorentina je pre primljenog gola dva puta ozbiljno pretila preko Artura Kabrala i Nikolasa Gonzalesa, a nastavila je u istom ritmu i nakon primljenog gola.

Jedan od prelomnih trenutaka meča dogodio se u 53. minutu kada je posle prilično dugog pregledavanja snimka dosuđen jedanaesterac zbog igranja rukom Rafaela Toloija. Gol sa bele tačke postigao je Kabral, što je dodatno uvećalo napore domaćina da stigne do potpunog preokreta, ali nije uspeo.

Ekipa Vinčenca Italijana u dva navrata je bila prilično blizu drugog gola. Prvo u 73. minutu, kada je Kristijano Biragi sjajno gađao suprotan ugao iz slobodnog udarca, ali je stativa spasila Atalantu, a drugi put u trećem minutu nadoknade kada je Rikardo Sotil gađao glavom sa druge stative, ali je zablistao Marko Sportijelo, koji je odlično reagovao i sprečio već viđeni pogodak Viole.

Kabral je bio uporan i u poslednjem napadu na utakmici, imao je prostora na desnoj strani, ali je isuviše snažno šutirao, pa je lopta završila daleko iznad prečke.

SERIJA A - 30. KOLO:

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)

/Kaldirola 78/

Nedelja

Leče - Sampdorija 1:1 (1:0)

/Sisaj 31 - Hese 75/

Torino - Salernitana 1:1 (0:1)

/Sanabrija 57 - Viljena 9/

Sasuolo - Juventus 1:0 (0:0)

/Defrel 65/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Bove 37, Pelegrini 55, Ejbraham 90+1/

Ponedeljak

Fjorentina - Atalanta 1:1 (0:1)

/Kabral 56pen - Mele 37/



tagovi

Artur KabralVinčenco ItalijanoĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara