Miloš Degenek (©Reuters)
Miloš Degenek (©Reuters)

Australija sa sedmoricom debitanata; poziv Degeneku, ali bez Rogića i Vukovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 16:12

Grem Arnold ovaj put pozvao samo jednog igrača srpskog porekla za pripremne mečeve uoči Svetskog prvenstva

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Australija će 22. i 25. septembra odigrati dva kontrolna meča uoči predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru, i to oba protiv Novog Zelanda. Na spisku selektora Grema Arnolda, na kojem se našao 31 igrač, je i bivši defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek. On će ovaj put biti jedini igrač srpskog porekla u redovima Sokerusa, pošto su izostavljeni plejmejker Tom Rogić i iskusni golman Deni Vuković, koji su u prethodnih nekoliko godina bili standardni u državnoj selekciji.

Izabrane vesti

Degenek je dobrim igrama u ekipi američkog Kolumbus Krua samo učvrstio svoje pozicije kod selektora Arnolda, koji 28-godišnjeg štopera vidi u najužem krugu kandidata za odbrambenu liniju tima na Mundijalu u Kataru. S druge strane, Tom Rogić iza sebe ima krajnje čudan period karijere, pošto je posle odluke da napusti škotski Seltik­ otkazao i pozive selektoru u završnim kvalifikacionim mečevima.

Ofanzivni vezista se iz za sada misterioznih razloga povukao iz javnosti, a tek nedavno je otklonio dileme oko nastavka karijere, pošto je potpisao za Vest Bromvič Albion i ove sezone će igrati u engleskom Čempionšipu. Navodno, Rogić je stupio u kontakt sa selektorom Australije i potvrdio svoju nameru da nastavi da igra za državni tim. Međutim, Arnold ga nije uvrstio za predstojeću akciju, ali je i istakao da iskusni fudbaler nije precrtan u njegovim planovima za spisak putnika na Mundijal.

Što se tiče Denija Vukovića, on se pre dva meseca vratio iz Evrope u Australiju i potpisao za Central Koust Marinerse, ali imajući u vidu da mu je već 37 godina, velika je verovatnoća da će Arnold u Katar povesti nekog mlađeg golmana.

Da je okrenut mladim igračima selektor Sokerusa je potvrdio i spiskom za mečeve s Novim Zelandom. Pozvao je čak sedmoricu debitanata, među kojima i 17-godišnju senzaciju iz Central Kousta - Garanga Kuola. Momčić poreklom iz Južnog Sudana nedavno je oduševio na revijalnoj utakmici između Zvezda A-lige i čuvene Barselone. Garang se bez pardona zaletao na Danija Alvesa i druge asove Katalonaca, pogodio stativu i u više navrata stvarao opasnost pred golom rivala.

Za njega već postoji interesovanje klubova iz Evrope, pre svega iz Nemačke u koju je nedavno otišao i njegov stariji brat Alu Kuol, član Štutgarta trenutno na pozajmici u Sandhauzenu.

Australija je uskočila u poslednji vagon za Katar, pošto je u interkontinentalnom plej-ofu na penale izbacila Peru. Sokerusi će na Mundijalu igrati u grupi protiv Francuske, Danske i Tunisa.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Miloš DegenekFudbalska reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara