Marko Nikolić (©Star sport)
Marko Nikolić (©Star sport)

AZIJA: Al Garafa stiže na vrh, Šabab Al Ahli juri Ligu šampiona, Persepolis ne sme da kiksne

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 09:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Persepolis nastavlja poteru za liderom Esteglalom i nema pravo na kiks u predstojećem duelu sa Gol Goharom u gostima. Na četiri je poena daleko od vrha, a ima meč manje, i priliku da se primakne rivalu. Persepolis je slavio u poslednjem meču sa 2:0 nad Pajkanom, a u seriji je od pet mečeva bez neuspeha. Gol Gohar je šestoplasiran sa 33 boda, šest koraka daleko od mesta koje vodi u međunarodna takmičenja. Doživeo je dva poraza u tri prethodna kola.

ŠABAB AL AHLI - AL DŽAZIRA, 20.00

(Fudbal, UAE 1)

Dva kluba na suprotnim stazama sukobljavaju se u nedelju na stadionu Rašid, kada Šabab Al Ahli dočeka Al Džaziru. Šabab Al Ahli Marka Nikolića je na trećem mestu sa 34 boda, dok je Al Džazira osma sa 21 bodom. Sa devet preostalih mečeva, Šabab Al Ahli zaostaje za drugoplasiranim Al Ainom jedan bod za mesto u kvalifikacijama za AFC Ligu šampiona. Al Džazira je 14 bodova van mesta na elitnom turniru. Šabab Al Ahli je odigrao nerešeno 3:3 u poslednjem meču Pro lige protiv Al Vahde, produživši niz neporaženosti na četiri meča. Al Džaziru je u poslednjoj ligaškoj utakmici pobedio Al Bataeh sa 3:2 produžavajući njen niz bez pobede na četiri meča.

AL GARAFA - UM SALAL, 20.30

(Fudbal, Katar 1)

Al Sad je poražen u aktuelnoj rundi od Al Duhaila, pa Al Garafa ima šansu da se bodovno izjednači na čelu. Trenutno je drugoplasirana sa tri poena manje, a čeka je duel sa Um Salalom kod kuće. Al Garafa je vezala tri pobede, i u odličnom je stanju u finišu prvenstva. Um Salal je uzeo samo bod na četiri minula susreta i na osmoj je poziciji, šest bodova ispred prvog ugroženog.

AL FEJHA - AL AKDUD, 21.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Fejha nastavlja sa naporima da izbegne ispadanje iz saudijske lige. U nedelju tim Vuka Rašovića dočekuje Al Akdud, koji je pod velikim pritiskom. Al Fejha se nalazi na 10. mestu sa 32 boda, postigla je 33 gola i primila 43. Al Fejha je 10 bodova iznad zone ispadanja sa osam mečeva do kraja. Izgubila je poslednji meč u ligi sa 2:1 kod kuće protiv Al Vehde, produživši niz bez pobede na tri meča. Al Akdud je izgubio sa 3:0 protiv Al Hilala poslednjem ligaškom meču, i za slavlje ne zna na šest susreta zaredom. Zauzima 15. mesto sa 24 boda, samo bod više od zone ispadanja.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara