Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AZIJA: Daljen ima fobiju od Peking Guana, Vuhan Tri Tauns nastavlja teror, Jokohama FK blizu promocije

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 2)

Nagasaki je u finišu prvog dela sezone počeo da pravi previše grešaka i gubi bodove, što je uticalo na poziciju na tabeli. Trenutno zaostaje dva boda za željenom šestom pozicijom, što omogućava da igra plej-of za promociju. Ipak, klub ima još četiri kola da ispravi situaciju. U prethodnom meču zabeležen je remi kod kuće protiv Točigija (1:1). Jokohama FK je donekle usporila sa dolaskom jeseni, izgubivši liderstvo u ukupnom plasmanu. Sada zaostaje tri boda za konkurentom Nigatom, ali i drugo mesto garantuje direktan ulaz u najbolje društvo. Minimalna pobeda u prošlom kolu nad autsajderom Kofuom (1:0) govori da je Jokohama počela da se ponaša pragmatičnije i da štedi snagu za poslednje runde.

VUHAN TRI TAUNS - CANGDŽOU, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Vuhan Tri Tauns samouvereno vodi na tabeli Superlige Kine. Za 17 mečeva ekipa nije pretrpela nijedan poraz, pošto je ostvarila 15 pobeda i samo dva remija, i to je bilo dovoljno da stekne prednost od sedam bodova. Posle remija sa Šandungom (1:1), Tri Tauns se rehabilitovao i u gostima savladao Čangčuen (2:1). Cangdžou se bori za opstanak u Superligi. Trenutno je ekipa na spasonosnoj 15. poziciji na tabeli, ali ima samo bod više od prvog ispod crte. Tokom pet kola Cangdžou nije pobedio ostvarivši tri poraza i dva remija. U poslednjem ekipa je remizirala sa Šangaj Portom (0:0).

DALJEN - PEKING GUAN, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Daljen je pobedio u poslednja dva meča u šampionatu Kine. Slavlja nad Šendženom (5:1) i Hebeijem (2:1) omogućile su ekipi da se popne na 13. mesto na tabeli i odlepi od zone ispadanja na sedam bodova. Daljen je u prethodnih pet kola izgubio samo jednom, a danas se suočava sa ozbiljnim protivnikom. Peking Guan je na devetom mestu na tabeli sa 26 bodova u 17 utakmica. Izgubio je samo jednom u pet mečeva, a u meč ulazi posle slavlja nad Hebeijem (3:1). Peking Guan je vezao devet pobeda nad Daljenom.

PULAU PINANG - KUALA LUMPUR, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Trebalo bi da se desi čudo pa da Džohor ostane bez titule u poslednje četiri runde u prvenstvu Malezije, baš kao i da Pulau Pinang opstane. Poslednjeplasiran je na tabeli sa samo sedam bodova, a zona bezbednosti mu je udaljena deset bodova. Ekipa je vezala osam poraza, a na vidiku je i deveti jer stiže Kuala Lumpur koja je neporažena na minulih sedam duela u svim takmičenjima.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara