Fudbaleri Đonbuka (©Reuters)
Fudbaleri Đonbuka (©Reuters)

AZIJA: Petarda Đonbuka, osmica Lion Sitija u prvoj ligi Singapura

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.04.21. | 18:13

Ulsan minimalcem nastavio poteru za vodećim Đonbukom u Južnoj Koreji, fudbaleri Hanoja su engima za Tan Kvang Ninj na svom terenu u okviru šampionata Vijetnama

ČEDŽU JUNAJTED - SUVONG BLUVINGS - 2:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Bitna pobeda Čedžua posle preokreta. Do današnjeg duela sa Suvonom su samo jednom slavili ove sezone, ali su zahvaljujući golovima u finišu uspeli da stignu i do drugog trijumfa i tako se izjednače sa današnjim rivalom na tabeli (po 12 bodova). Gosti su poveli već u 13. minutu preko Čoija Đung Vona i to je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. Ipak, domaćin stiže do izjednačenja zahvaljujući autogolu Đang Ho Ika u 79. minutu, a samo osam minuta kasnije i do preokreta. Gol vredan tri boda postigao je Đu Min Kju. Suvon je tako i četvrti put zaredom ostao bez pobede, ali je zbog bolje gol razlike na poslednjem mestu koje vodi u plej-of, Čedžu je sa istim bodovnim saldom odmah ispod.

SUVON SITI - ULSAN HJUNDAI - 0:1

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Treća vezana pobeda Ulsana, koji je nastavio da juri vodeći Đonbuk. Posle devet kola ima tri boda manje od lidera, a do šestog trijumfa u sezoni stigao je pogotkom Kim In Sunga i to u drugom minutu sudijske nadoknade. Gosti su na stadionu u Suvonu imali i igrača manje od 42. minuta, ali su i brojčano inferiorni uspeli da upišu trijumf. Suvon Siti je ostao na dnu tabele posle petog poraza, sa samo šest bodova (14 manje od današnjeg rivala).

ĐONBUK - INČON - 5:0

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Dominacija Đonbuka. Lider Kej lige je u devetom kolu došao do trećeg vezanog trijumafa, dosad ih je upisao sedam i ne zna za poraz. Žrtva je ovoga puta bio Inčeon, koji je pet puta kapitulirao protiv najboljeg napada šampionata. Han Kjo Von i Li Sung Ki su bili strelci u poslednjim minutima prvog poluvremena, da bi za samo sedam minuta u nastavku gosti pretrpeli katastrofu. Pomenuti strelci su postigli po još jedan pogodak, da bi tačku na ubedljiv trijumf stavio Modu Berou u trećem minutu nadoknade.

GEJLANG JUNAJTED - LION SITI - 0:8

(Fudbal, Singapur 1)

Katastrofa Gejlanga, koji je nastavio da bude redovna mušterija Lion Sitija. Gosti su bili veliki favorit, ali niko nije mogao da pretpostavi da će na ovaj način napuniti mrežu Gejlanga. Jesu u meč ušli sa 11 pobeda u međusobnim duelima u nizu, ali pobedi sa osam golova razlike se niko nije nadao. Totalna dominacija Lavova, koji su već posle 38 minuta igre imali četiri gola prednosti. Sve je bilo jasno već posle prvog poluvremena, ali gosti nisu puštali gas. Nastavili su nemilosrdno da pune mrežu Gejlanga, postigli još četiri pogotka u poslednjih pola časa i upisali daleko najubedljiviju pobedu u sezoni. Brazilac Dijego Lopes je upisao het-trik, Kvak i hrvatski internacionalac Stipe Plazibat su postigli po dva pogotka, dok se u listu strelaca upisao i Akbar.

HANOJ - TAN KVANG NINJ - 4:0

(Fudbal, Vijetnam 1)

Tradicija je ovoga puta bila važnija od forme. Tan Kvang Ninj je u meč ušao sa četiri vezana trijumfa, Hanoj u seriji od tri utakmice bez pobede. Ipak, fudbaleri Hanoja su enigma za Tan Kvang Ninj kada igraju na svom stadionu. Slavili su i četvrti uzastopni put kod kuće i to ponovo jako ubedljivo. Posao su završili u prvih 45 minuta, kada su postigli sve golove. Već u 23. minutu su imali tri gola viška, da bi Brazilac Magno u drugom minutu nadoknade postavio konačan rezultat. Hanoj posle devet kola ima 13 bodova, pet manje od drugoplasiranog Tan Kvang Ninja, koji sedi na trećem mestu na tabeli.

PINANG – SABAH - 1:1

(Fudbal, Malezija 1)

Pinang je ostao na jednom porazu ove sezone, ali je propustio priliku da skoči na drugo mesto na tabeli. Posle remija sa Sabahom ostao je četvrti, sa pet bodova manje od lidera Džohora. Sabah i dalje ima samo jedan trijumf, ali može da bude zadovoljan bodom, koji mu je omogućio da stekne blagu prednost u odnosu na Sri Pahang, koji je prvi ispod crte sa bodom manje. Gosti su poveli u 52. minutu preko Ramdanija, da bi Brazilac Kasagrande postavio konačan rezultat u 85. minutu.

MES RAFSANDŽAN – SAIPA - 1:0

(Fudbal, Iran 1)

Zlata vredan minimalac za Mes Rafsandžan. Ušao je u meč u seriji od četiri utakmice bez trijumfa, a sa nova tri boda je zadržao priključak za vrhom tabele. Sa 28 bodova je četvrti, šest koraka je iza trećeg mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Saipa sa druge strane za trijumf ne zna još od januara, u seriji je od devet utakmica bez pobede u svim takmičenjima. Posle 20 odigranih kola ima 18 bodova, dva više od prvog tima ispod crte. Gol odluke pao je u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je mrežu Saipe zatresao Solejmani.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara