Niklas Zile (Reuters)
Niklas Zile (Reuters)

Bajern izgubio još jednog igrača za džabe: Odlazi Zile

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 16:12

Štoper odbio ponudu za novi ugovor

Prošlog leta David Alaba, a narednog Niklas Zile! Bajern gubi još jednog bitnog igrača za džabe...

Nemački štoper je doneo odluku da posle pet godina napusti Bajern i da na kraju sezone ode kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor. Zile je i zvanično obavestio Bajern da odbija njihovu ponudu za novi ugovor. Bavarci su Zileu ponudili povećanje plate sa 7.000.000 na 10.000.000 evra godišnje bruto, ali njemu to očigledno nije bilo dovoljno i rešio je da se naplati u nekoj drugoj sredini.

Izabrane vesti

Bajern poslednjih godina ima striktnu politiku platnih razreda u svlačionici zbog čega je letos izgubio Davida Alabu za džabe. Zile je prema tim platnim razredima stavljen tek u četvrtu kategoriju što mu se očigledno nije dopalo s obzirom da je već godinama jedan od najstandardnijih igrača u ekipi.

Nemački defanzivac će u narednim mesecima biti jedan od najtraženijih slobodnih agenata u fudbalu. Prethodnih meseci se pominjalo da su za njega zainteresovani Barselona, Čelsi i Njukasl pa u tom trouglu treba tražiti Zileovu narednu destinaciju.

Što se Bajerna tiče, on će sigurno tražiti zamenu za Zilea jer od klasičnih štopera ostaje samo sa Francuzima Dajom Upamekanom i Tangijem Nianzuom. Štopera često igra i Lukas Ernandez, a po potrebi mogu i Benžamen Pavar i Josip Stanišić. Ali to svakako nije dovoljno i treba očekivati veliko pojačanje u srcu odbrane minhenskog giganta. Prva želja će verovatno biti Antonio Ridiger kojem takođe ističe ugovor sa Čelsijem i prvi kontakti su već napravljeni. Takođe, pominje se i dolazak Matijasa Gintera iz Borusije Menhengladbah.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Niklas Zule

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara