Bajern kažnjava Levu odugovlačenjem, Barsa mu daje uputstva za dalje ponašanje

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.06.22. | 17:40

I na kraju pitanje - vredei li cela rašomonijada 64.000.000 evra?

Sve što su želeli u Barseloni jeste da ne dođe do one vrste transfera koju nazivamo "saga", a upravo im se to dogodilo u slučaju Robert Levandovski (34). Ubeđeni su Katalonci bili da će mnogo lakše doći do prve mate za ovo leto, da će Bajern pristati na prodaju nakon što je Poljak jasno i glasno izneo svoj stav i poručio da se ne vraća u Minhen, međutim događa se vrlo zanimljiva stvar: Barsa je, računajući onu jučerašnju, poslala dve zvanične ponude na adresu Zebener štrase i ni na jednu nije dobila odgovor.

Bajern, dakle, ne samo da odbija da pregovora oko cene - odavno je postavio donju granicu na 50.000.000 evra - nego ne želi ni da pošalje zvanično "NE" u suprotnom smeru, što je počelo da iritira ljude sa Kamp Noua.

Izabrane vesti

Tako katalonski Sport ovog popodneva piše da će Leva u dogovoru sa potencijalnim novim poslodavcima sigurno reagovati ukoliko se ništa ne promeni tokom vikenda.

"Pokušaji da se održe srdačni pregovori sa Bajernom propali su. Nemački klub odbija da razgovara, čak ne sluša Barsine predloge. Ukoliko se ovaj vid blokade posla nastavi, Robert će ponovo delovati javno kako bi pokušao da deblokira transfer", stoji u tekstu ovog lista.

"Cilj Barselona je da Levandovski dođe najkasnije u drugoj nedelji jula, kako bi bio na raspolaganju Ćaviju od starta priprema. Ono što brine čelnike Blaugrane je oštrina s kojom govore ljudi iz Bajerna. Razumljivo je da se radi o poziciji za njihovu javnost i navijače, da žele maksimalnu ekonomsku dobit, ali realnost je takođe da su veoma čvrsti u stavu koliko novca žele".

Sport još piše da je Barselonina ponuda s bonusima sada dostigla cifru od 40.000.000 evra, što u prevodu znači da bi Bajern svojim "DA" isplatio transfer Sadija Manea, tri godine mlađeg igrača.

S tog gledišta, kao i uzimajući u obzir najavu da Julijan Nagelsman već ima u glavi novi sistem bez klasičnog centarfora, bilo je za očekivati da do dogovora lakše dođe. Ali očito se Bavarcima nije dopao Levin nastup u javnosti, zbog čega ga sada izgleda kao da ga odugovlačenjem kažnjavaju.

"S poslednjom ponudom Barselone sigurno ne treba očekivati da će Oliver Kan pogaziti reč. Prema našim informacijama", piše Bild, "Bajern neće pristati na manje od zacrtane cifre - 50.000.000 evra - o kojoj je izvršni direktor govorio u maju".

Nemačke kolege nalaze da su čelnici kluba iz Minhena nešto fleksibilniji u svojim izjavama, međutim da to i dalje ne zanči da su spremni da puste svog najboljeg napadača...

"Njegov prvi radni dan na poslu je 12. jul. Očekujem da ga tada vidim na terenu", kazao je sportski direktor Hasan Salihamdiždić.

Oliver Kan bio je potpuno neodređen:

"Trenutno se uopšte ne bavimo Robertom Levandovskim. Imamo drugih poslova", poručio je uz osmeh Kan, iščekujući dolazak Manea na promociju.

Bild na kraju teksta konstatuje da ne treba očekivati kraj ove sage ukoliko Barsa nastavi da povećava ponudu za po nekoliko miliona, ali isto tako pita da li se cela rašomonijada isplati Bajernu, s obzirom da rizikuje da mu iz ruku isklizne skoro 64.000.000 evra - 40.000.000 od potencijalnog obeštećenja i još 24.000.000 koliko bi dao za Levinu platu u poslednjih godinu dana.

O uticaju na svlačionicu nakon svega što se izdogađalo da ne govorimo...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara