Kristofer Nkunku (©Reuters)
Kristofer Nkunku (©Reuters)

Zvanično: Čelsi i PSŽ na čekanju, Lajpcig prolongirao Nkunkuov odlazak po oprobanom receptu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 11:52

Reprezentativac Francuske ostaje

Lajpcig je pobedio, Kristofer Nkunku ostaje u klubu i posle leta!

Osvajač nemačkog kupa objavio je na zvaničnom sajtu da je potpisan novi ugovor u trajanju do juna 2026. godine čime su, bar do sledeće zime, zaustavljene spekulacije o odlasku francuskog napadača u Čelsi, Pari Sen Žermen, Mančester junajted ili neku četvrtu destinaciju.

Izabrane vesti

Detalji novog ugovora, međutim, otkrivaju da je Nkunkuov ostanak oročen praktično do sledećeg leta. Dobio je povišicu od čak 3.000.000 evra na ono što mu je dosad sledovalo, ali sve ima svoju cenu. Naime, uz dvogodišnji produžetak prethodnog ugovora, ubačena je otkupna klauzula od 60.000.000 evra koja postaje aktivna od naredne godine. Uzimajući u obzir dosadašnji rad Lajpciga, to znači da će odmah po aktiviranju klauzule Nkunku otići na sledeću destinaciju, samo je pitanje - gde? Dodavanjem stavke o fiksnoj ceni igrača Lajpcig je po oprobanom receptu prolongirao odlazak svog najboljeg igrača, jer je isto radio pre nego što je Timo Verner otišao u Čelsi, a Dajo Upamekano u minhenski Bajern. Ugovor sa klauzulom i transfer narednog leta.

30. jul, 20.30: (3,80) Lajpcig (3,60) Bajern (1,95)

Nemački klub tokom prethodnih nedelja nije želeo da spusti cenu ispod 80.000.000 evra, a postojali su i zahtevi za bogatim dodacima koji bi ceo posao doveli do devetocifrene sume! Čelsi i PSŽ nisu bili spremni da plate, Mančester junajted je brzo odustao, dok je Liverpul u međuvremenu izabrao da novac uloži u Darvina Nunjeza. Pošto je Nkunku želeo da ode, klub je izašao sa predlogom da ostane još godinu dana, a onda dobije odrešene ruke i to po znatno nižoj ceni od one koju je Lajpcig sada odredio.

Tomas Tuhel ga je želeo kao zamenu za Romelua Lukakua i nekog ko poput Tima Vernera i Kaija Haverca može da funkcioniše na više pozicija, dok su se u Parizu pokajali što su ga pre tri godine pustili za samo 13.000.000 evra i bili su spremni dobro da plate, ali ne koliko je Lajpcig tražio.

Nkunku iza sebe ima fantastičnu sezonu sa Lajpcigom u kojoj je osvojio jedan trofej uz obezbeđeno novo učešće u Ligi šampiona. Francuz je bio prva vedeta kluba sa 35 golova i 19 asistencija na 50 utakmica u svim takmičenjima iako nije klasičan špic po vokaciji.


tagovi

Kristofer NkunkuLetnji prelazni rok 2022RB LajpcigRed Bul LajpcigČelsiPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara