Bajern sa plus devet čeka derbi na Vestfalenu, Asano s dva gola režirao veliko iznenađenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 17:26

Svoju publiku neprijatno iznenadio Ajntraht pošto nije uspeo da dobije najslabiji tim lige...

Bajern spokojan čeka derbi 28. kola Bundeslige na Vestfalenu, mada u jednom momentu nije izgledalo da će tako biti. Frajburg se žestoko suprotstavio šampionu, dobrano ga mučio više od 70 minuta, imao čak pozitivan rezultat u jednom momentu (1:1), ali na kraju je ipak poklekao - 1:4. Veliko iznenađenje priredio je Bohum, slavivši kao gost protiv jednog od kandidata za Ligu šampiona - Hofenhajma (2:1), i to golovima Takume Asana, dok je Bajer Leverkuzen teže nego što se očekivalo slomio otpor Herte - 2:1.

Bavarci ponovo imaju devet bodova više od prvog pratioca iz Dortmunda. Odbrana trona je na vidiku. Pa još ako Borusija večeras ne uspe da savlada RB Lajpcig, u Minhenu lagano mogu da hlade šampanjac i da se u potpunosti posvete Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Bajern je danas napravio odličnu uvertiru upravo za elitno takmičenje. Za četiri dana sledi im gostovanje Viljarealu, a ono što posebno može da raduje i Julijana Nagelsmana i navijače najboljeg nemačkog tima jeste povratak na teren Leonar Gorecke. Snažni vezista ne samo da je upisao prve inute nakon duge pauze, nego je stigao i gol da postigne.

Hrabar potez povukao je Nagelsman na isteku sat vremena igre, kada je pri rezultatu 0:1 izvukao izigre Roberta Levandovskog, upravo kako bi ga sačuvao za gostovanje na Madrigalu. Ko zna šta se sve motalo po glavi mladog stručnjaka kada je Nils Petersen nepun minut kasnije izjednačio (i to nakon svega 18 sekundi provedenih na terenu), međutim povući će Nagelsman nešto kanije ključni potez slanjem na teren Serža Gnabrija, a ovaj golom i asistencijom rešiti pitanje pobednika.

Duboko u sudijskoj nadoknadi konačno je u strelce uspeo da se upiše i Marcel Zabicer. To je njegov prvi pogodak otkako je stigao iz Lajpciga...

Sjajnu partiju pružio je Bohum. Dobio favorita u Zinshajmu sa 2:1 i sada već slobodno možemop da konstatujemo kako će novajlija opstati u ligi. I kako to apsolutno zaslužuje. Nekadašnji igrač Partizana Takuma Asano odigrao je najbolji meč od dolaska u Bohum. Dao je dva gola, prvi zaista sjajan...

Hof bi ovaj neuspeh skupo mogao da košta kada se budu svodili računi...

I Miloš Pantović i Erhan Mašović bili su starteri u pobedničkom timu. Ovaj prvi igru je napustio nakon sat vremena.

Neprijatno je iznenadio Ajntraht iz Frankfurta, odigrao samo 0:0 protiv Grojter Firta na svom terenu i propustio šansu da se uključi u borbu za Evropu. Imali su domaći i više šuteva i posed i nekoliko veoma dobrih prilika, ali ne i dobru završnicu.

Filip Kostić odigrao je ceo meč bez značajnijeg učinka...

BUNDESLIGA – 28. KOLO

Petak

Union Berlin - Keln 1:0 (0:0)

/Avonji 49/

Subota

Bilefeld - Štutgart 1:1 (0:1)

/Kriger 59 - Kalajdžić 25pen/

Leverkuzen - Herta 2:1 (2:1)

/Alario 34, Belarabi 40 - Darida 42/

Frajburg - Bajern 1:4 (0:0)

/Petersen 63 - Gorecka 58, Gnabri 74, Koman 83, Zabicer 90+6/

Ajntraht - Grojter Firt 0:0

Hofenhajm - Bohum 1:2 (0:1)

/Raum 54 - Asano 28, 59/

18.30: (2,55) Borusija Dortmund (3,35) RB Lajpcig (2,75)

Nedelja

15.30: (3,20) Augzburg (3,10) Volfsburg (2,55)

17.30: (2,30) Borusija Menhengladbah (3,50) Majnc (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara