Barselona još duguje novac Kikeu Setjenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 01:51

Dve godine kasnije finansijski detalji rastanka još uvek nisu rešeni

Barsina finansijska zaostavština nimalo nije mala, što potvrđuje i najnovija informacija u tamošnjoj javnosti koja kaže da kataolonski gigant još uvek duguje novac bivšem treneru Kikeu Setjenu sa kojim se rastala pre više od dve godine.

Iskusni strateg je sam otkrio te detalje, samo nekoliko dana nakon što je preuzeo Viljareal posle odlaska Unaja Emerija. Na debiju je remizirao sa Hapoel Ber Ševom u Ligi konferencije, a posle otkrivanja detalja o dugovanjima prokomentarisao je detalje poziva Žute podmornice.

Izabrane vesti

„Bilo je to divno iznenađenje. VIljareal je imao trenera koji je radio veoma dobro i ništa nije nagoveštavalo da bi ovako nešto moglo da se desi. Imao sam ponude iz inostranstva, ali nisam želeo da ih prihvatim. Mogao sam da odem u SAD, što me privlači, ali me je iznenadio ovaj poziv. Nisam bio sasvim ubeđen da ću dobiti šansu negde gde bih mogao da se uklopim“, rekao je Setjen.

Zanimljivo, poziv je stigao od igrača kojem je bio trener i kojem svojevremeno nije baš davao šansu da igra.

„Direktor Migel Anhel Tena me je zvao, bio je moj igrač u Lugu. Ne znam zašto, jer me nije voleo, ali mi je otkrio da je to zato što zna da razumem fudbal. Odmah smo se dogovorili jer nisam mogao da nađem bolje mesto da razvijem svoje ideje“.

Setjenov boravak u Barseloni išao je pogrešnim smerom, između ostalog, i zbog toga što nije imao sjajan odnos sa Lionelom Mesijem.

„Ne mogu da kažem da li me je razočarao. Postoje stvare koje volim i one koje ne volim, morao sam da se nosim sa njima. Barselona je bila tim koji sam oduvek sanjao da treneram, a budući da sam bio tamo pomislio sam u sebi: Trebalo je da uradimo ono štoi je uradio Kamačo i otišao. Ako ima stvarei koje ti ne odgovaraju, ne treba da budeš licemer i da odeš“, dodao je trener Viljareala.

Setjen je u Barseloni bio imeđu januara i avgusta 2020. godine i vodio je na 25 utakmica, ostvarivši 16 pobeda, četiri remija i pet poraza. Ipak, onaj poslednji u četvrtfinalu Lige šampiona od Bajerna (2:8) ga je koštao otkaza na Nou Kampu.


tagovi

Kike Setjen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara