Barselona kupila štopera kod omiljenog prodavca

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 09:43

Sada po Vilijana

Barselonini napori da se razbije kasa za potpis Antoana Grizmana nisu doneli željeni rezultat, ali zato sa Seviljom gotovo nikad nema greške. Odgovorni ljudi katalonskog giganta okrenuli su nekoliko poznatih brojeva na stadionu Ramon Sančez Pizhuan i praktično dogovorili transfer novog štopera - Klemona Lenglea.

Francuz je na Barseloninom radaru praktično cele sezone, a posle više nego zadovoljavajućih partija u dresu kluba iz srca Andaluzije nije bilo prepreke na putu do uspešnog okončanja pregovora.

Izabrane vesti

Lokalni dnevnik Sport tvrdi da je Barselona prvo obavila razgovore sa Lengleom i njegovim agentima, predstavila odlične uslove najverovatnije petogodišnje saradnje, a onda sela za sto sa emisarima Sevilje. Lengle u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu na 30.000.000 evra, ali je Barselona ispala i više nego korektna i ponudila pet miliona više, čisto da bi se osigurala od drugih zainteresovanih strana. Tri miliona evra od tog novca otići će Nansiju zbog ranijeg dogovora dva kluba o dodatnoj isplati.

Lengle će postati prvo zvanično pojačanje Barselone u novoj sezoni. Ernesto Valverde će, ipak, odbranu i dalje graditi oko proverenog tandema Đerar Pike – Samuel Umtiti, a Lengle bi trebalo da bude zalog za budućnost. Barselona će u narednim danima morati da se reši jednog od dvojice rezervista, Tomasa Vermalena i Džerija Mine. Obojica su i dalje na Mundijalu u Rusiji i njihova budućnost najviše će zavisiti od toga kako će se pokazati do kraja turnira. Valverde je u ovom trenutku pre za Belgijanca, u koga više veruje. To znači da bi Mina uskoro mogao da bude otpremljen iz kluba, verovatno na pozajmicu ili neku vrstu kombinacije prodaje uz pravo preče kupovine po fiksiranoj ceni.

Barselona bi prvo pojačanje trebalo da predstavi najkasnije do četvrtka. Pošto nema reprezentativnih obaveza, moći će da se posveti radu u novoj sredini već od prvog dana priprema.

Podsetimo, Sevilja je kroz istoriju izrasla u možda i omiljenog prodavca Barseloni. Samo poslednjih godina Barsa je iz Andaluzije povukla igrače poput Keite, Adrijana, Rakitića, Alvesa i Vidala.

Sada Barsa kreće po potpis ofanzivca - najverovatnije Vilijana!

Foto: Action Images


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Klemon Lengle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara