Radoslav Batak (©Starsport)
Radoslav Batak (©Starsport)

Batak pred Zvezdu: Moramo da budemo ekonomični i razmišljamo o Kupu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 12:50

“U ovom trenutku je akcenat na masovnijem takmičenju“, poručuje strateg Lala

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

U prošlom kolu fudbaleri Vojvodine poraženi su na Banovom brdu od Čukaričkog (1:0) i tako se oprostili od trke za drugo i treće mesto u Mozzart Bet Superligi. Lale će imati šansu da se revanširaju Brđanima na „Karađorđu“ već za tri dana u meču polufinala Kupa, ali ih pre toga očekuje veoma neugodno gostovanje šampionu Crvenoj zvezdi, u derbiju petog kola plej-ofa.

Izabrane vesti

Iako ova utakmica nema preterani rezultatski značaj, Novosađani žele da se iz Beograda vrate neporaženi (subota, 18.30, TV Arena Premium 1).

Pred nam je derbi utakmica protiv Zvezde koja u ovoj sezoni nije izgubila nijednu utakmicu. Vojvodina je poslednji meč sa Zvezdom odigrala na ’Marakani’ veoma dobro i nije izgubila. To je i ovog puta naš cilj. S obzirom na to da nas u sredu očekuje teška utakmica polufinala Kupa protiv Čukaričkog, a onda tri dana kasnije i derbi sa Partizanom kod kuće, moramo da budemo ekonomični, pametni i da razmišljamo o svemu. Evropu smo obezbedili kroz ligu i hoćemo da prođemo i u finale Kupa. Naravno, u ovom trenutku je nešto veći akcenat na tom takmičenju“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Vošin strateg veruje da njegovi izabranici mogu i do pobede, ali bi bio bio zadovoljan i bodom iz ovog susreta.

U fudbalu, kao i u životu je sve moguće, a zavisi koliko u nešto veruješ i šta pružiš. Zvezda nije poražena ove sezone i sigurno im je cilj da tako ostane do kraja. Želimo da ponovimo onu igru iz prošlog meča sa njima u Beogradu i da barem ostanemo neporaženi. To bi nam bilo važno pred utakmicu Kupa, koju igramo u sredu“.

Batak je istakao da uvek računa na sve igrače, a kome će ukazati šansu zavisi od različitih faktora.

Nikada ne govorim da su neki igrači važniji, pre bih rekao da je neko u boljoj formi. U poslednjih nekoliko utakmica skoro nikada nije počinjao isti sastav, a to su diktirali trenutna forma, povrede i opredeljenje u sistemu igre, pa će tako biti i ovog puta. Igrački kadar čine 24 igrača i svi su važni. U ova četiri dana razmišljaćemo o svemu i moramo da budemo disciplinovani. Na Banovom brdu je Uroš Nikolić dobio crveni karton, mislili smo da će biti kazna dve utakmice, ali ipak je jedna. Dakle, moramo da razmišljamo o svemu, o potencijalnim kartonima, o tome šta utakmica nosi i da se prilagođavamo samom toku meča“.

Iako su Novosađani u prethodnom periodu imali problema sa povredama, ovog puta je situacija dosta povoljnija.

Nemamo ozbiljnijih povreda. Nakon manje povrede, koju je dobio u Nišu, vratio se Milošević, a imamo još nekoliko igrača koji su roviti. Danas ćemo da napravimo poslednji presek“, završio je trener novosadske Stare dame Radoslav Batak.

SUPERLIGA, 34. KOLO, PLEJ-OF

Subota

16.30: (1,38) Čukarički (4,70) Novi Pazar (8,50)

18.30: (1,35) Crvena zvezda (5,00) Vojvodina (9,00)

20.30: (1,22) TSC (6,50) Voždovac (13,0)

Nedelja

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Radnički 1923 (14,0)



tagovi

Radoslav BatakMozzart Bet SuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara