(©Reuters)
(©Reuters)

Belgija ponovo preko oglasa traži selektora: Traži se čovek koji ume da pobeđuje

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.12.22. | 17:37

Isto uradili i 2016. posle odlaska Marka Vilmotsa

Važi Belgija za uređenu zemlju, u kojoj mora da se zna red za sve. Pa i kada se traži novi selektor fudbalske reprezentacije.

Sigurno da i tamo kao u Srbiji postoje „milioni selektora“, pa svi imaju priliku da prilože biografiju i kandiduju se za posao. Belgija je putem oglasa tražila novog selektora 2016. godine kada je Mark Vilmots sišao sa dužnosti, a isti princip Fudbalski savez je primenio i sada kada je otišao Roberto Martinez.

Izabrane vesti

Belgija je jedno od najvećih razočaranja Mundijala, ispala je u grupnoj fazi takmičenja, mada je serija promašaja Romelua Lukakua protiv Hrvatske presudila da Vatreni odu dalje i stignu do polufinala, a da Crveni đavoli odu kući.

FS Belgije je objasnio u oglasu i kakav se profil selektora traži:

Belgijski fudbalski savez traži selektora reprezentacije, sa punim radnim vremenom i koji zna kako se pobeđuje. Novi trener državnog tima mora da bude izuzetno ambiciozan i da ima neophodno međunarodno iskustvo na najvišem nivou, fudbalsko taktičko znanje, kao i prave lične veštine.

On mora da ume da pobeđuje u serijama sa iskustvom iz najjačih liga. Mora da zna kako da stvori jedinstvenu grupu i kako da u nju integriše mlade igrače. Fudbalski savez traži taktičkog eksperta koji svoje izbore podržava podacima, tehnologijom i objektivnim parametrima i oslanja se na strukturu i sportsku ekspertizu“, stoji u oglasu FS Belgije. 


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara