Bergvajn i Totenhem, 48 sati kasnije: PSV izvukao dodatnih 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 09:22

Očekuje se da klubovi uskoro ozvaniče posao...

Pozivajući se na ostrvske medije (ali i holandski Telegraf) pre dva dana pisali smo kako su Totenhem i PSV Ajndhoven postigli sporazum oko transfera Stivena Bergvajna (22). Otegla se ta priča malo, ali evo 48 sati kasnije čini se da su pregovori konačno uspešno privedeni kraju. S još više strana nego u nedelju stižu potvrde. Ono što su lepe vesti za navijače nekadašnjeg prvaka Evrope jeste cena. Uprava PSV-a uspela je da "izboksuje" 7.000.000 evra više u odnosu na prvu cifru koja se pominjala. 

Dakle, kada se crta povuče, Filipsovci će dobiti 30.000.000 u cugu, plus 2.000.000 kroz određene bonuse. Sve u svemu, to i nije tako loše i blizu je iznosa koje je PSV imao za ovog momka letos, kada je odbijao da ga proda. Želeli su tada Bergvajna Ajaks, Bajern i Sevilja, Španci čak bili vrlo blizu dogovora oko ličnih uslova s igračem, međutim PSV je sve stopirao.

Izabrane vesti

Ukoliko se ispostavi da je ova cifra tačna (30+2) Stiven Bergvajn će postati treća najskuplja prodaja u istoriji kluba iz Ajndhovena, posle Irvinga Lozana i Memfisa Depaja. Zanimljivo, deo novca od transfera ide i Ajaksu. Sića, doduše. Kopljanici na konto fonda solidarnosti dobiće oko 150.000 evra... 

Totenhem na ovaj način rešava gorući problem posle teže povrede Harija Kejna, koji će van terena biti sve do aprila. Podsetimo, poslednjih dana mnogo se imena dovodilo u vezu s Pevcima, počevši od Pjonteka iz Milana, preko Kavanija, pa sve do Vilijana Žozea iz Sosijedada, koji je u jednom momentu izgledo kao najrealnija opcija.

Murinjo se na kraju odlučio za Bergvajna koji neće samo "pokrpiti" rupu nastalu odsustvom Kejna, već će biti ozbiljan zalog za budućnost. 

Stiven Bergvajn sjajno igra ove sezone. Na 16 utakmica postigao je pet pogodaka i upisao čak deset asistencija.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara