Biće gusto za Ligu šampiona: Računajte na strašnu Atalantu, shvatite ozbiljno Torino, Roma ponovo na stabilnim nogama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.12.18. | 17:15

Ekipa iz Bergama demolirala Sasuolo (6:2), Bikovi iz Rima odneli bod (1:1), Vučica sigurna u Parmi (2:0)

Borba za titulu u Seriji A i ove sezone je praktično odlučena, ali bi bitka za plasman u Ligu šampiona mogla da bude uzbudljivija nego ikad. Kao ozbiljni konkurenti za poziciju četiri istakli su se i Atalanta i Torino. Boginja provincije je najboljoj utakmici dosadašnjeg kola savladala Sasuolo u Ređo Emiliji (6:2) i prišla četvrtoplasiranom Laciju na četiri boda zaostatka. Rimljani su na Olimpiku remizirali sa Torinom (1:1), što je iskoristila i Roma koja je bila sigurna u Parmi (2:0). Bikovi iz Torina su vodili u Večnom gradu, ali su na kraju odneli bod, pa im je današnji protivnik ostao na pet bodova odstojanja.

Izabrane vesti

Koliko bi moglo da bude uzbudljivo u završnici sezone pokazuje i činjenica da je između Lacija i desetoplasirane Fjorentine razlika od šest bodova. Ekipa iz Firence odigrala je bez golova sa Đenovom na Marasiju, čime je dodatno pokvarila utisak nakon poraza u Parmi.

Utakmica na Mapei stadionu lomila se sve do trenutka kada je na teren ušao Josip Iličić. Fantastični Slovenac se na terenu našao u 62. minutu, a onda je u rasponu od 74. do 91. postigao het-trik i zaokružio fantastično poslepodne svog tima. Boginja provincije je očigledno bila oskoljena dobrim izdanjem protiv Juventusa, pa je Sasuolu nanela jedan od težih poraza u poslednjih nekoliko sezona. Ipak, da bi stvarno bio konkurent za plasman u Ligu šampiona sastav Đan Pjera Gasperinija mora da nastavi u istom ritmu i izbegne oscilacije koje su ga pratile u dosadašnjem toku sezone.

Iz utakmice na Olimpiku pamtiće se sjajan pogodak Sergeja Milinković Savića, ali i crveni kartoni iz finiša utakmice kada su danak nervozi platili Marušić i Meite.

Upravo je Marušić prilično naivno napravio faul nad Belotijem u finišu prvog poluvremena i omogućio reprezentativnom napadaču da donese vrednu prednost svom timu. Ipak, Milinković Savić je u 62. minutu jasno pokazao da je kriza s početka sezone definitivna prošlost kada je on u pitanju. Dva tima su u završnici meča mogli do nove prednosti, verovatno i tri boda, ali su svoje prilike propustili Ćiro Imobile i Lorenco de Silvestri.

Roma je ponovo na stabilnim nogama, pa je Parma oborena u drugom poluvremenu. Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 58. minutu, kada je Under iz kornera na pravom mestu pronašao dobro postavljenog Kristantea, dok je i sam Turčin 15 minuta pre kraja kruisao jedan od kontranapada svog tima. Još jednom se pokazalo koliko je za Rimljane važno kada je u timu Edin Džeko, koji napad Vučice, bez obzira na to što je jasno da je van forme, svojim prisustvom čini daleko ozbiljnijim.

Darko Lazović i Nikola Milenković proveli su svih 90 minuta na terenu, ali na Marasiju nije viđeno previše uzbuđenja, pa je podela plena na kraju bila sasvim ravnopravna. Kjevo je sa igračem više protiv Frozinonea uspeo da dođe do premijernog slavlja u sezoni (1:0), dok je Udineze bez problema izašao na kraj sa Kaljarijem (2:0).

SERIJA A - 19. KOLO: 

Subota

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)
/Ronaldo 2, 65 pen – Kvaljarela 33 pen/

Parma - Roma 0:2 (0:0)
/Kristante 58, Under 75/

Lacio - Torino 1:1 (0:1)
/Milinković Savić 62 - Beloti 45/

Đenova - Fjorentina 0:0

Sasuolo - Atalanta 2:6 (0:2)
/Dankan 51, 57 - Zapata 19, Gomez 42, Manćini 54, Iličić 74, 87, 90+1/

Kjevo - Frozinone 1:0 (0:0)
/Đakerini 76/

Empoli - Inter 0:1 (0:0)
/Balde 72/

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
/Puzeto 39, Behrami 57/
18.00:  (1,25) Napoli  (6,25)  Bolonja (11,00) 
20.30:  (1,45) Milan  (4,30)  SPAL (7,75) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

Josip Iličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara