Fudbaleri Zrinjskog pred svojim navijačima (©YouTube)
Fudbaleri Zrinjskog pred svojim navijačima (©YouTube)

Bilo je i vreme: Zrinjski piše istoriju fudbala u BiH

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.08.23. | 13:45

Posle pobede nad Brejdablikom od 6:2 u Mostaru, prvak naših susseda je nadomak plasmana u plej-of Lige Evrope koji garantuje grupnu fazu Lige konferencije. Priliku da potvrdi najveći klupski uspeh ima od 19.30 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Nikada nijedan klub iz Bosne i Hercegovine nije uspeo doći do grupne faze nekog evropskog takmičenja. Pokušavali su u prošlosti Sarajevo, Željezničar, Velež, Široki Brijeg, ali uvek je nešto nedostajalo. Kako stvari stoje, i to će se promeniti. Zrinjski je već jednom nogom zakoračio u grupnu fazu evropskog takmičenja posle pobede od 6:2 nad Brejdablikom u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a večeras od 19.30 časova u revanšu na Islandu bi mogao to da potvrdi.

Izabrane vesti

I prošle godine sekunde su delile Zrinjski od plasmana u grupnu fazu Lige konferencije, ali je Slovan iz Bratislave to sprečio. Ove godine čini se da je Zrinjski dodatno sazreo, pa će evidentno uspeti izboriti najmanje plasman u grupu LK, a ukoliko budu imali dovoljno sreće i koncentracije, moguće je i da dođu do grupne faze Lige Evrope. Nije mala stvar.

Jer, ako je iko u poslednjih desetak godina zaslužio da ispiše istoriju u BiH, onda je to aktuelni šampion. Definitivno su Plemići klub koji ima i glavu i rep i može ostvariti svoje ciljeve. A grupa u Evropi je jedan od njih.

19.30: (2,75) Brejdablik (3,45) Zrinjski (2,50)

Zrinjski večeras gostuje na Islandu kod Brejdablika, ekipi koju je pre sedam dana u Mostaru deklasirao sa 6:2. Mogao je taj rezultat biti znatno ubedljviji jer je u jednom trenutku bilo 6:0 i verovatno bi stvar već bila gotova. I ovako, zaista je teško i nerealno očekivati da domaći uspeju nadoknaditi rezultatski deficit od čak četiri gola. Mada, u taboru mostarskog tima opreza ima.

"Imamo veliku prednost ali treba reći da je nova utakmica novi dan, sve što je bilo se zaboravlja, jednostavno tu prednost treba odbraniti. Ona je velika i svi se nadamo da ćemo pružiti dobru igru. Ne samo to, nego da ćemo se pokazati kao i u Mostaru, i da ćemo ići aktivno po pobedu", rekao je trener Krunoslav Rendulić i dodao:

"Uslovi su korektni premda nismo naučili na vetar i 12 stepeni ali nije to strašno, veći problem će predstavljati veštačka trava. Trenirali smo dva dana na njoj, i nadam se da ćemo se uspeti adaptirati.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

Brejdablik je u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona deklasirao podgoričku Budućnst sa 5:0, a kasnije je eliminisao i Šamrok Rovers. Ipak, Kopenhagenu je bio nedorastao protivnik, zato se sada islandski prvak preselio u Ligu Evrope.

"Znali smo kakvi su, pogledali smo im šest ili sedam utakmica i ne verujem da se nešto drastično u tom kontekstu može promeniti. Znamo koje su im dobre strane, znamo koje su im mane i probaćemo na sličan način igrati i danas, iskoristiti što se iskoristiti da i proći dalje", jasan je šef struke Mostaraca.

Dakle, ukoliko uspe da izbori povoljan rezultat, osiguraće grupu trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja. Mada, postoji mogućnost i da se obezbedi Liga Evrope, jer bi u plej-ofu Zrinjski igrao protiv austrijskog LASK-a. Bilo kako bilo, san o grupi u Evropi nikad nije bio bliži, pa se u javnosti u BiH svakodnevno može čuti - bilo je i vreme.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO (REVANŠI)

Četvrtak

18.00: (2,85) HJK Helsinki (3,35) Karabag Agdam (2,50) - prvi meč 1:2

19.00: (1,42) Heken (4,60) Žalgiris (7,50) - prvi meč 3:1

19.30: (2,75) Brejdablik (3,45) Zrinjski (2,50) - prvi meč 2:6

20.00: (4,10) BATE Borisov (3,50) Šerif (1,90) - prvi meč 1:5

20.00: (4,90) Dnjepar 1 (3,60) Slavija Prag (1,75) - prvi meč 0:3

20.00: (1,90) Genk (3,50) Olimpijakos (4,10) - prvi meč 0:1

20.00: (1,53) Ludogorec (4,10) Astana (6,50) - prvi meč 1:2

***Kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeZrinjskiBrejdablik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara