BOMBA! Pike u subotu završava karijeru!

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 18:47

Legendarni Španac presekao

Bombastične vesti su pre nekoliko minuta stigle iz Španije.

Đerar Pike je odlučio da završi karijeru!

Izabrane vesti

Španski defanzivac se danas oglasio putem društvenih mreža i saopštio da će mu utakmica u subotu protiv Almerije na Kamp Nou biti poslednja u karijeri. U emotivnom video snimku je poručio:

“Kulesi”,

Đerar ovde.

Poslednjih nekoliko nedelja i meseci su mnogi pričali o meni. Do sada, ja nisam govorio ništa.

Ali sada ja želim da budem taj koji će progovoriti o sebi.

Kao i mnogi od vas, oduvek sam bio navijač Barselone. Odrastao sam u porodici koja je bila zaljubljena u fudbal i Barselonu. Od malih nogu nisam želeo da postanem fudbaler. Želeo sam da postanem fudbaler Barselone. Poslednjih dana sam mnogo razmišljao o tom dečaku.

Šta bi mali Đerar pomislio kada bi saznao da će mu svi snovi biti ostvareni?

Da će biti prvotimac Barselone. Da će osvojiti sve moguće trofeje. Da će postati prvak Evrope. Da će postati prvak sveta. Da će igrati zajedno sa najboljim fudbalerima u istoriji. Da će postati jedan od kapitena. Da će tamo steći prijatelje za ceo život.

Prošlo je 25 godina otkako sam se priključio Barseloni. Odlazio sam i vraćao se.

Fudbal mi je dao sve. Vi “Kulesi” ste mi dali sve.

Sada kada su svi dečji snovi ostvareni, želim da vam kažem da je kucnuo čas da ovo divno putovanje privedemo kraju. Uvek sam govorio da posle Barse neće biti nijedan drugi klub u mom životu. Tako će i da bude. Utakmica u subotu na Kamp Nou će mi biti poslednja.

Prelazim u redove običnih navijača. Nastaviću da pružam podršku Barseloni i preneću ljubav prema njoj na svoju decu, kao što je i moja porodica na mene.

Znate me. Pre ili kasnije, vratiću se. Vidimo se na Kamp Nou. Živela Barsa”!

Iako je imao ugovor do leta 2024. godine, odlučio je da okači kopačke o klin nakon 15 vezanih sezona i momenta kada se u Kataloniju vratio iz Mančester Junajteda.

Pike je jedan od najvžanijih igrača i defanzivaca u Barseloninoj istoriji za koju je odigrao 615 utakmica i postigao 30 golova. Bio je važan deo najboljih generacijea u istoriji Barselone i reprezentacije Španije sa kojima je osvojio sve što se može osvojiti. Sa Barselonom je ukupno podigao 30 trofeja, a ukupno u klupskoj karijeri 34 pehara u raznim takmičenjima. Sa crvenom furijom je bio šampion sveta i Evrope.

Kod skoro svih trenera Barselone počevši od Gvardiole preko Vilanove, Martina, Enrikea, do Valverdea i Setjena je bio nezamenjiv. Ali od dolaska nekadašnjeg saigrača Ćavija na klupu, uloga mu se promenila.

Postao je tek peti izbor u štoperskoj rotaciji i shvatio da u Barseloni više ne računaju ozbiljno na njega. Iako se očekivalo da makar odradi sezonu do kraja, nije mogao da podnese marginalizaciju u svom klubu i rešio je da kaže "dosta". Neće prihvatiti ni ponude iz MLS lige ili drugih sredina jer je želeo da baš u Barseloni završi karijeru. Možda nešto ranije nego što je zamišljao...

U poslednje vreme je bio pod paljbom kritika zbog slabih partija ali i zbog visokog ugovora koji je nekoliko puta smanjivao da bi pomogao klubu u teškoj finansijskoj situaciji. Ni u privatnom životu mu nisu cvetale ruže jer se posle dugogodišnje veze nedavno rastao od kolumbijske pevačice Šakire sa kojom ima dvoje dece.

Često je privlačio pažnju i poslovnim poduhvatima van terena, pokazao se kao ozbiljan biznismen ali je bio i deo nekih kontroverznih afera oko utaje poreza. Nikada nije krio da mu je želja da jednog dana postane predsednik Barselone.


tagovi

Đerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara