Borba za Ligu šampiona: Partizan čeka Zvezdinu pomoć, TSC ima tri zicera

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 22:52

Četiri boda su i dalje velika prednost, ali...

Delovalo je u jednom trenutku da su karte za Ligu šampiona podeljene – da će Crvena zvezda kao šampion u plej-of rundu šampionske staze, dok se Partizanu smeši mesto u drugom ili trećem kolu staze pratilaca.

Međutim, velika kriza Parnog Valjka, i rezultatski uspon TSC-a otvorili su borbu za vicešampionsku poziciju i mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje. Partizan i dalje ima četiri boda prednosti pet kola pre kraja Mozzart Bet Superlige, i reklo bi se lagodnu poziciju. Ali jasno je da je psihološka prednost na strani tima iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

Partizan ima još jedan mali benefit. Zbog boljeg plasmana u osnovnom delu Mozzart Bet Superlige, potrebno je da crno-beli imaju, ako ništa drugo, identičan broj bodova kao TSC. I takav rasplet im garantuje drugu poziciju. I mnogo povoljniji evropski put.

Mnogo toga bi moglo da bude jasnije već 2. maja. TSC gostuje Crvenoj zvezdi, gde nikada nije pobedio u klupskoj istoriji. Istina, uspeo je Žarko Lazetić dva puta da neporažen napusti najveći srpski stadion, ali sada će mu biti potreban podvig. Posebno, ako Partizan iskoristi prednost domaćeg terena i rezultatsku agoniju prekine pozitivnim rezultatom protiv Vojvodine.

Posle 2. maja i jedni i drugi ulaze u seriju lakših mečeva. Crno-beli će u četvrtom kolu plej-ofa ići na noge Napretku, koji nema nikakvih rezultatskih briga. Potom 12. maja Partizan dočekuje lučansku Mladost, još jednu ekipu bez rezulatskog imperativa.

Imaju crno-beli i gostovanja na Banovom brdu, gde teško u poslednje vreme dolaze do pozitivnog rezultata. Sezonu završavaju domaćinstvom sa kragujevačkim Radničkim.

TSC može da na Marakani oživi ambiciju vezanu za drugo mesto. Posebno, što Topolčane posle toga čeka serija, uslovno rečeno, slabijih mečeva. Na TSC Arenu u roku od četiri dana dolaze Radnički i Čukarički.

Imaće ekipa Žarka Lazetića potom još dva zicera. Za 18. maj planirano je gostovanje u Lučanima, dok se sezona završava protiv neambicioznog Napretka 25. maja.

Partizan i dalje ima četiri boda više, ali borba za Ligu šampiona je živa.

RASPORED PARTIZANA

2. maj: Partizan – Vojvodina

8. maj: Napredak – Partizan

12. maj: Partizan – Mladost Lučani

18. maj: Čukarički – Partizan

25. maj: Partizan – Radnički K

 RASPORED TSC – a

2. maj: Crvena zvezda – TSC

8. maj: TSC – Radnički K

12. maj: TSC – Čukarički

18. maj: Mladost Lučani – TSC

25. maj: TSC - Napredak


 


tagovi

Žarko LazetićIgor Duljaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara