Fudbaleri Bordoa (©Reuters)
Fudbaleri Bordoa (©Reuters)

Bordo – Marselj se ne odlaže, Valbuena iz Grčke poručuje: Sramota!

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.01.22. | 14:19

Domaćin duboko pogođen virusom korona, gosti takođe bez nekoliko prvotimaca, ali premijerni meč 20. kola Lige 1 će ipak da se održi po planu, u petak od 21.00 časova

Dokle god pandemija virusa korone bude trajala, neko će da spori regularnost svih takmičenja koji se održe. Aktuelna tema u Francuskoj je fudbalski meč između Bordoa i Olimpika iz Marselja, koji je na programu u petak od 21.00 časova, na otvaranju 20. kola.

Za mnoge je sporna odluka rukovodstva Lige 1 da ne odloži tu utakmicu, iako je domaćin podneo zahtev za odlaganje. Bordo je žestoko uzdrmao virus, veliki broj igrača je ispao iz protokola, a čak je i trener Marselja Horhe Sampaoli rekao da bi odlaganje bilo najbolje za sve strane.

Izabrane vesti

Ako Bordo ne može da igra, ne sme da se igra“, poručio je Sampaoli, koji takođe ima određenih kadrovskih problema, samo ne u toj meri kao rival.

Prema nekim nezvaničnim podacima, Bordoov trener Vladimir Petković ne može da računa na 21 prvotimaca. Zbog toga je pre pet dana lako eliminisan iz Kupa Francuske od strane Bresta (3:0). Bordo je taj meč odigrao mahom sa rezervama i omladincima.

21.00: (6,50) Bordo (4,40) Olimpik Marselj (1,55)

Da odluka Lige 1 bude još neshvatljivija, odložene su utakmice Lil-Lorijan i Monpelje-Troa u istom ovom kolu. Dakle, nije da su Francuzi striktno protiv pomeranja rasporeda. Nego, uvedeno je pravilo da klub ne može da pomeri utakmicu ako ima 20 fudbalera na raspolaganju koji nisu na bolovanju. Očigledno Petkovićev tim je probio tu cifru, ali samo ako se računaju igrači koji više nisu pozitivni na koronu, ali nisu ni trenirali u poslednje dve nedelje.

Zbog čitavog ovog slučaja oglasio se i Matje Valbuena, nekadašnji fudbaler Bordoa i Marselja, a sada član grčkog Olimpijakosa.

Biće skandal ako se utakmica bude odigrala. Razumem pravila, ali mora da se misli na zdravlje igrača. Nije isto kada trenirate individualno ili sa grupom. Bordo je počeo da ima pozitivne slučajeve 19. decembra i od tada se broj samo povećavao. U to vreme je pravilo o izolaciji bilo 10 dana, a oporavak traje dve nedelje. Mnogi nisu ni trenirali od 20. decembra! Uz to, ovaj meč je deo istorije, verovatno će da se izgubi rekord star 44 godine. Rukovodstvo mora da bude pametno, ali i klubovi da se pomognu međusobno“, kazao je Valbuena iz Atine za RMC.

Fudbaler Olimpijakosa misli na nestvaran rekord koji Bordo drži u duelima sa Marseljom na svom terenu. Pune 44 godine nije izgubio kod kuće od nekadašnjeg šampiona Evrope.

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

U tom periodu su se sastali 36 puta, domaćin je trijumfovao na 21 utakmici, dok je 15 okončano nerešenim rezultatom. Svi u Bordou su s punim pravom ponosni na taj niz, ali ako se utakmica ne odloži minimalna je šansa da će uspeti da ga zadrže.

Ne pravim nikakve kalkulacije. Neki igrači koji nisu pogođeni virusom su van konkurencije iz drugih razloga. Moram da imam 20 igrača na raspolaganju, ali ako neki od njih mogu da izdrže 80 minuta na terenu pred svima ću da im dam komplimente. Sve što možemo jeste da probamo da se borimo koliko god možemo i da idemo na pobedu. Rekao sam igračima da moraju da budu 100 odsto spremni i koncentrisani, s obzirom na okolnosti“, rekao je Petković.

Bosanski stručnjak je letos preuzeo Bordo, a od tada na 19 mečeva zabeležio samo tri pobede. Sada je Bordo tek 17. na tabeli, sa samo jednim bodom više od 19-plasiranog Lorijana.

Napisali smo, ni Marselj nije kompletan. Stiv Mandanda, Alvaro Gonzalez, Valentin Ronžije i Arkadijuš Milik su na bolovanju, dok su Papa Gaj i Bamba Dijeng otputovali na Kup afričkih nacija. Ipak, kadrovski problemi gostiju ne mogu da se porede sa Bordoovim, koji ni u kompletnom sastavu nema neki preterano imponzantan tim.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

FRANCUSKA 1 – 20. KOLO

Petak

21.00: (6,50) Bordo (4,40) Olimpik Marselj (1,55)

Subota

21.00: (2,90) Lans (3,30) Ren (2,60)

Nedelja

13.00: (3,10) Brest (3,35) Nica (2,45)

15.00: (2,60) Klermon (3,00) Rems (3,25)

15.00: (5,20) Mec (3,60) Strazbur (1,80)

17.05: (3,30) Nant (3,25) Monako (2,40)

20.45: (4,00) Olimpik Lion (3,60) Pari Sen Žermen (1,90)

Odloženo

Lil – Lorijan

Monpelje – Troa

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BordoMatje ValbuenaOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara