Petković (© Reuters)
Petković (© Reuters)

Bordo smenio Vladimira Petkovića

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.02.22. | 15:20

Očekivano, pošto je primio najviše golova u ligama petice ove sezone

Stigao je posle uspeha sa reprezentacijom Švajcarske, govorio da mu je potrebno vreme, obećao da će vratiti Bordo na staze stare slave, a odlazi pokunjen. Vladimir Petković je dobio otkaz na stadionu „Matmut Atlantik“.

Stručnjak poreklom iz Bosne i Hercegovine nije uspeo da spreči posrtanje Žirondinaca, ubedljivih 0:5 na gostovanju Remsu u nedelju popodne predstavljali su kap koja je prelila čašu nepoverenja. Uprava više nije imala strpljenja i smenila je 58-godišnjeg stratega.

Izabrane vesti

Neće Petković po dobrom pamtiti boravak u Francuskoj. Od 25 utakmica pobedio je samo pet, a najveći problem imao je u defanzivi i sve vreme, od leta do danas, nije ga rešio. Posledica su čak 58 primljenih golova na 23 utakmice u prvenstvu, što je najviše u svim ligama petice. Ujedno, najviše kapitulacija u Ligi 1 u ovoj fazi takmičenja još od sezone 1975/76 kad je defanziva Avinjona savladana 59 puta. Negativan rekord Francuske po broju primljenih golova u celom šampionatu iznosi 108, vlasnik je Troa Sejnt Savin od pre 61 godine (108).

Kao prvi kandidat da nasledi Vladimira Petkovića i pokuša da spasi Bordo ispadanja u niži rang (trenutno 19. mesto, samo dva boda više od fenjeraša Sent Etjena) pominje se Rudi Garsija, bez posla otkako je maja 2021. napustio Lion. Prethodno je Garsija radio u Sent Etjenu, Dižonu, Le Manu, Lilu, Romi i Marselju.


tagovi

BordoVladimir PetkovićRudi Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara