Fudbaleri Botafoga (Foto: Reuters)
Fudbaleri Botafoga (Foto: Reuters)

Botafogo slavi VAR i pobedu nad Red Bulovim timom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 03:55

Bragantinu poništena tri gola, pa ostao sa igračem manje u završnici

Neverovatan rasplet u Bragansa Paulisti. Fudbaleri Bragantina su bili bolji rival većim delom susreta, ali su ostali bez plena. Botafogo je slavio kao gost (0:1), iako mu je domaćin tri puta zatresao mrežu. Sva tri pogotka poništena su zbog ofsajda.

Red Bulov tim je imao 64 odsto vremena loptu u nogama, uputio dvostruko više šuteva, čak šest u okvir (Botafogo jedan), ali to nije bilo dovoljno ni za bod. Trijumf je klub iz Rio de Žaneira poslao na deveto mesto sa 21 bodom, dok je Bragantino sa tri manje 14.

Izabrane vesti

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, domaćin je bio daleko opasniji, čak četiri puta testirao golmana gostiju Fernandeza, ali je Paragvajac bio veoma siguran.

Konačno se zatresla mreža tima iz Rija, strelac je bio Artur. Ipak, posle gledanja snimka glavni arbitar Abati Abel je procenio da je igrač domaće ekipe bio u ofsajdu. Samo tri minuta kasnije Botafogo je poveo.

Lopta je pala na nogu Vinisijusu Lopesu na samo par metara od protivničkog gola, posle loše intervencije domaće odbrane. Rutinski ju je sproveo u mrežu za 0:1.

Uzvratio je Bragantino već u 70. minutu, kada je Natan savladao Fernandeza. Usledila je ponovo VAR provera i presuda je opet bila ista - ofsajd. Drugi poništen gol domaćeg sastava u samo devet minuta.

Do kraja je Red Bulova ekipa još jednom zatresla protivničku mrežu, ali je ovoga puta linijski sudija odmah pokazao da je jedan od igrača domaće ekipe u nedozvoljenoj poziciji.

Mogao je Botafogo da otkloni sve dileme u poslednjim minutima i to sa preko 50 metara udaljenosti. Golman Bragantina je izašao na 30 metara od gola, poslao pas pravo u noge Danijela Borgesa. Na prvu je fudbaler gostiju šutirao, Klejton je bio nemoćan, ali je na njegovu sreću lopta otišla tik preko gola.

U poslednjim sekundama novi peh za tim iz Bragansa Pauliste. Erik Ramires je pokušao da ispuca loptu posle jednog prekršaja na sredini, ali je pogodio protivničkog igrača koji je bio na zemlji u glavu. Sudija mu je odmah pokazao crveni karton.

BRAZIL 1 - 15. KOLO

Subota

Fluminense - Korintijans 4:0 (2:0)

/Manoel 16, Kano 43, 71, Fred 90+1/

Žuventud - Atletiko Mineiro 1:2 (0:1)

/Moraeš 76 - Hulk 30p, Saša 56/

Seara - Internasional 1:1 (1:1)

/Lima 19p - Mojzes 23/

Santos - Flamengo 1:2 (0:1)

/Zanselo 66 - Pedro 18, Barbosa 73/

Nedelja

Palmeiras - Atletiko Paranaense 0:2 (0:1)

/Vitor Roke 36, Vitor Bueno 58p/

Avai – Kujaba 1:2 (1:0)

/Edurdo 30 – Valdivija 49, Pereira 65/

Atletiko GO – Sao Paulo 1:2 (1:1)

/Matlon Frejtas 30pen – Lusijano 25, 63/

Amerika Mineiro – Gojas 1:0 (0:0)

/Enrike Almeida 59/

Koritiba – Fortaleza 2:1 (1:0)

/Leo Gamaljo 2, Hose Ugo 90+3 – Abraao 84/

Utorak

Bragantino - Botafogo 0:1 (0:0)

/Vinisijus Lopes 64/




tagovi

BragantinoBotafogoBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara