Braća Embape: Kilijan i Etan Embape (©AFP)
Braća Embape: Kilijan i Etan Embape (©AFP)

Braća Embape prvi put zajedno u igri; mlađi učestvovao kod prvog, stariji dao drugi gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 19:25

Parižani savladali Avr 2:0 u prvoj proveri ovog leta

Fudbalski svet nestrpljivo čeka 1. avgust kada će Kilijanu Embapeu biti uplaćeno 40.000.000 evra na konto bonusa za lojalnost Pari Sen Žermenu, dogovorenog prošlog leta kada je produžio ugovor na još dve godine. Ironije li, tog dana trebalo bi da definitivno bude poznata odluka francuskog golgetera o njegovoj budućnosti u pariskom klubu. Opcija kojoj se nadaju u francuskom šampionu je da Embape, kada već neće da dodatno produži ugovor, pristane na transfer ovog leta i obezbedi klubu obeštećenje. Opcija kojoj se nadaju u Real Madridu je da kapiten Svetaca saopšti čelnicima kluba da ostaje pri stavu da sledećeg leta kao slobodan igrač napusti Pariz. I, gotovo je to izvesno, s čistim papirima otputuje u prestonicu Španije na potpis za Kraljevski klub.

U senci tog iščekivanja, kao i nemilih scena pljačke u četvrtak uveče kada su golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma i njegova supruga bili vezani od strane lopova, a potom i pokradeni, prvak Francuske odigrao je prvu pripremnu utakmicu ovog leta. U svom nedavno otvorenom trening centru savladao je Avr 2:0.

Izabrane vesti

Luis Enrike je, očekivano, kombinovao tim i minutažu igračima, a veliku pažnju privuklo je pojavljivanje 16-godišnjeg Etana Embapea na početku drugog poluvremena. Reč je o Kilijanovom mlađem bratu koji igra na poziciji centralnog veznog. I odličan utisak je ostavio, osvojivši loptu na sredini terena u akciji koja je prethodila vodećem golu Parižana u 54. minutu. Strelac je bio Igo Ekitike, doduše iz drugogo pokušaja nakon što mu je golman odbranio zicer posle odličnog dodavanja pridošlice u timu Svetaca ovog leta, 18-godišnjeg Šera Endura.

Prva zvezda Pari Sen Žermena na terenu se našla od 66. minuta. Bio je to prvi put da braća Embape igraju zajedno, a Kilijan je u finišu utakmice svoj nastup potpisao pogotkom. Ponovo je asistent bio doskorašnji član Benfike i standardan reprezentativac mlađih selekcija Italije, Endur. Odličan posao odradio je i 17-godišnji levi bek Šerif Enhaga, koji je kroz noge propustio loptu Embapeu.

Današnja utakmica bila je prva za Luisa Enrikea u ulozi trenera Pari Sen Žermena, kao i za nekoliko igrača koji su ovog leta stigli u klub: Lukasa Ernandeza, Ugartea, Lija (koji se povredio tokom prvog poluvremena), Skrinijara, Endura... U protokolu nije bilo Nejmara, koji se i dalje oporavlja od povrede, dok Marko Verati, o čijem se mogućem odlasku u Atletiko Madrid pisalo proteklih dana, nije ulazio u igru.

Narednu proveru PSŽ će imati 25. jula u Osaki protiv Ronaldovog Al Nasra. Izaziva taj meč određenu pažnju, ali mnogo manju nego čekanje odluke Kilijana Embapea hoće li već ovog leta preći u Real Madrid.


tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeLuis Enrike

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara