Marko Grujić (©Reuters)
Marko Grujić (©Reuters)

Braga i Porto u polufinalu Kupa Portugalije, Grujiću 90 minuta i žuti karton (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 23:52

Braga slavila kod kuće, Porto na gostovanju

Pobedama u četvrtfinalni duelima fudbaleri Brage i Porta izborili su plasman u polufinale Kupa Portugalije, u kojem će deliti megdan. U Kamenolomu je pala Santa Klara (2:1), dok je Porto slavio kao gost protiv Žil Visentea (2:0). Za Zmajeve je čitav meč odigrao bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić, u finišu susreta je zaradio i žuti karton.

Ekipa Serža Konseisaa je u meč ušla sa problemima zbog virusa korona, ali su ipak u poslednji čas Dijaz, Evanilson i Seržo Oliveira dobili dozvolu da zaigraju. Napadač iz Kolumbije se našao i u startnoj postavi, pa je učestvovao i kod prvog pogotka ekipe sa Dragaa. Igrao se 10. minut kada je ukrao loptu odbrani domaće ekipe, potom odigrao odličan dupli pas sa Taremijem, sve to je dobro pratio Korona, kojeg je Dijaz uočio i potom proigrao, da bi Meksikanac sjajnim lob udarcem pronašao put do mreže rivala.

Izabrane vesti

Mogao je u 30. minutu Uribe da duplira prednost gostiju, tukao je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali tik pored gola rivala. Do poluvremena nije bilo promene rezultata, da bi posle samo dva minuta igre u drugom delu Luis Dijaz propustio veliku priliku da udvostruči prednost Porta. Prodor Korone, dobar pas ka Kolumbijcu, koji je na ivici peterca uspeo i da se namesti na udarac, ali i da lopti pošalje nebom pod oblake.

Kazna je umalo usledila u 54. minutu. Strpljiva akcija Žil Visentea, Lukas Mineiro posle povratnog pasa šutira sjajno sa ivice kaznenog prostora, ali pogađa stativu. Porto nije insistirao na posedu, pokušavali su gosti da "ubiju" utakmicu drugim golom, dok domaćin nije uspeo da iskoristi činjenicu da češće ima loptu u nogama. Igrao se 80. minut kada je javnu opomenu zaradio srpski fudbaler Marko Grujić. Tek drugi žuti karton za vezistu Liverpula na pozajmici u Portu, prvi u Kupu.

Sve je bilo jasno osam minuta kasnije, kada je Taremi ,na asistenciju Oliveire, lukavo pronašao put do mreže Žil Visentea za 2:0.

Porto će u polufinalu igrati sa Bragom, koja je na svom terenu bila bolja od Santa Klare. Iako rezultat od 2:1 odaje utisak da je bilo neizvesno, ekipa Karlosa Karvaljala nije imala prevelikih problema.

Povela je Braga u 25. minutu preko Rikarda Orte, da bi u 43. minutu prednost domaćina duplirao Ruiz. U idealnim trenucima su postizali golove, pa su u nastavku mogli da igraju daleko rasterećenije. Prepustili su loptu Santa Klari, skoncentrisali se na čuvanje rezultata, dozvolili su tek dva šuta rivalu u drugom delu, koji je do počasnog pogotka stigao u poslednjim sekundama utakmice, preko Krisana.

U drugom polufinalu sastaju se Estoril i Benfika.

PORTUGALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Petak

Braga - Santa Klara 2:1 (2:0)

/Orta 25, Ruiz 43 - Krisan 90+/

Žil Visente - Porto 0:2 (0:1)

/Korona 10, Taremi 89/



tagovi

Kup PortugalijeMarko GrujićHezus Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara