Brazil i Kolumbija silni, sve ostalo u senci užasne povrede - Arijas sam sebi polomio nogu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 09:16

Stavljena tačka na prvo kolu južnoameričkih kvalifikacija za Katar 2022.

Dva najlošije reprezentacije Južne Amerike nisu imale šta da traže protiv Brazila i Kolumbije na zatvaranju prve runde kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. Selekao je u Sao Paulu deklasirao Boliviju sa 5:0, dok je Kolumbija na svom bunjištu rutinski odradila posao u sudaru sa Venecuelom - 3:0. Ovaj drugi meč obeležila je teška povreda novog igrača Bajer Leverkuzena Santijaga Arijasa.

Zahvaljujući najboljoj gol-razlici Brazilci i Kolumbijci posle prvog kola drže prve dve pozicije...

Izabrane vesti

Tite je sastavio tim od momaka koji igraju u Evropi. Čast kontinenta branio je samo golman Palmeirasa Vaverton, kome je to bio treći meč za nacionalni tim. U poslednjoj liniji Danilo, Markinjos, Tijago Silva i Lodi; u vezi Daglas Luiz, Kazemiro i Kutinjo; u navali novi igrač Benfike Everton, Firmino i Nejmar.

Brazilci su utakmicu otvorili neverovatnim promašajem Evertona, ali ubrzo će početi da melju i rešetaju rivala koji nije uspeo da im da gol ni posle pet vezanih utakmica, odnosno posle 11 punih godina.

Boliviju je načeo Markinjos pogotkom glavom posle centaršuta Danila. Nadovezao se Roberto Firmino s dva gola, a pečatirao Filipe Kutinjo. Prvi put posle njegovog ubacivanja loptu je u sopstvenu mrežu sproveo Karasko, a drugi put je napadač Barselone pogodio na ubacivanje Nejmara.

Prva zvezda brazilskog tima - Nejmar, bio je pod znakom pitanja za ovaj susret zbog problema s leđima. Preovladala je želj da pokuša da sustigne Ronalda na večnoj listi najboljih strelaca brazilskog nacionalnog tima, međutim na kraju ipak nije uspeo u tome. Namestio je dva gola (prvi Forminu), ali da se upiše u strelce nije stigao, mada je na terenu proveo svih 90 minuta.

Lista tako ostaje nepromenjena (za sada): Broj jedan je i dalje Pele sa 77 pogodaka, Ronaldo je drugi sa 62, a Nejmar treći sa 61.

Brazil poraz u zvaničnim utakmicama nema više od dve godine. Poslednji je doživeo još u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji od Belgije - 1:2.

U drugoj utakmici noćas Kolumbija je po taktovima Hamesa Rodrigeza stigla do treće pobede u nizu (3:0) i ponovo nije primila gol. Za domaćina su pogađali napadači Atalante Luis Murijel (dva puta) i Duvan Zapata, međutim sve to ostalo je u senci veoma teške povrede Santijaga Arijasa. U želji da ukliza i izbije loptu ispred Darvina Maćisa iskusnom desnom beku noga je nekako proklizala ispod trupa i pukla pod teretom sopstvenog tela.

Arbitar u prvi mah nije video dobro šta se dogodilo, a kada ugledao kako izgleda Arijasovo stopalo odmah je izvadio crveni karton i pokazao ga Maćisu. Na sreću, VAR ga je ipravio, jer napadač Grande zaista nije bio kriv.

Sve ovo dogodilo se u uvodnim minutima utakmice...

A evo i kako su Kolumbijci postigli golove:

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 - 1. KOLO

Petak

Paragvaj - Peru 2:2 (0:0)

/Romero 66, 81 - Kariljo 52, 85/

Urugvaj - Čile 2:1 (1:0)

/Suarez 39p, Gomez 90+3 - Sančez 54/

Argentina - Ekvador 1:0 (1:0)

/Mesi 11p/

Subota

Kolumbija - Venecuela 3:0 (2:0)

/Zapata 16, Murijel 26, 45/

Brazil - Bolivija 5:0 (2:0)

/Markinjos 16, Firmino 30, 49, Karasko 66ag, Kutinjo 73/



tagovi

Katar2022Santijago Arijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara