Mozzartovci na Luzailu (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Mozzartovci na Luzailu (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Brazil i Srbija trenutni rekorderi u Kataru

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 09:37

Okršaj Selesaa i Orlova sa tribina gledalo 88.103 gledaoca, a od naših izveštača saaznali smo da je bilo prisutno i 800 pisanih medija, 220 fotoreportera, 90 komentatora, kao i da je čak 200 novinara odbijeno za akreditaciju za ovaj meč

Zvanični podaci posle prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru kažu da je prosečna ispunjenost tribina na osam stadiona bila je impresivnih 94 odsto, što je informacija koja će sasvim sigurno izazvati reakcije javnosti s obzirom da je na televizijskim prenosima bio vidljiv ozbiljan broj praznih mesta.

FIFA je saopštila da je više od tri miliona ulaznica prodato za turnir, a da raduje vest da je došlo do ozbiljnog rasta i kada je u pitanju gledanost utakmica putem televizijskih prenosa u svim zemljama, u odnosu na prethodni turnir. Svetska kuća fudbala je dala primer prve otvaranja turnira, koji je u proseku gledalo 3.300.000 evra po zamljama, od čega ih je bilo najviše u Ekvadoru 3.600.000. Procentualno, otvaranje u Kataru doživelo je skok od 109 procenata u odnosu na otvaranje prethodna dva turnira.

Izabrane vesti

Juče su Italijani objavili da je utakmica između Brazila i Srbije bila najgledanija na državnoj televiziji RAI, a zvanične informacije FIFA kažu da je okršaj između Selesaa i Orlova bio zvanično najposećeniji u dosadašnjem toku turnira sa 88.103 gledaoca. Istog dana bio je najveći broj ljudi na "FIFA fan festivalu" u Al Bida Parku, gde je bilo 98.000 navijača. Spektakl na Lusailu uveličala su i 122 putnika iz Mozzartovog aviona.

Od naših izveštača saznali smo da se na utakmici između Brazila i Srbije našlo 800 pisanih medija, 220 fotoreportera, 90 komentatora, kao i da je čak 200 novinara odbijeno za akreditaciju za ovaj meč.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara