Strelac i asistent, Kjeza i Bernardeski (©Reuters)
Strelac i asistent, Kjeza i Bernardeski (©Reuters)

Brzopotezni mat Bernardeskija i Kjeze u šahovskoj partiji sa evropskim prvakom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 22:35

Čelsi nemoćan u Torinu, Juventus slavio 1:0 golom posle 10 sekundi drugog poluvremena

Genijalan intervju dao je Leonardo Bonuči, a onda pružio genijalnu partiju protiv evropskog prvaka Čelsija.

Iskusni štoper Juventusa sjajno je zatvorio najveću opasnost po svoj tim, Romelua Lukakua, ali učestvovao u akciji za gol. Po pokretanju lopte s centra na startu drugog poluvremena poslao je dug pas koji se izrodio u pogodak.

Izabrane vesti

Ispostavilo se, jedini večeras za pobedu Stare dame nad londonskim Plavcima i beg na tabeli posle dva kola grupne faze Lige šampiona.

Veći deo meča gledali smo gotovo šahovsko nadmudrivanje Tomasa Tuhela i Masimilijana Alegrija, koje je brzopoteznim matom rešio Federiko Kjeza u 10 sekundi drugog dela. Pomenuti Bonuči poslao je dugu loptu na levu stranu, tamo Adrijen Rabio odigrao glavom za Federika Bernardeskija, a onda je usledilo majstorsko dodavanje pored Tijaga Silve. Nije stigao Ridiger da blokira Kjezu čiji je šut prilično zategao mrežu Mendijevog gola.

Defanzivno gotovo perfektno Juventus je odigrao ovu utakmicu. Poučen Lukakuovim golovima koje je kao na traci postizao prošle sezone u dresu Intera, pronašao je Alegri način kako da neutrališe belgijskog napadača. Zalepio mu je na leđa starog vuka Bonučija, a on ga sve do 83. minuta držao u svom džepu. Ipak, tada je popustila koncentracija iskusnom štoperu, dozvolio je Lukakuu da iz okreta proturi loptu pored njega, ali je imao sreću da projektil koji je poslao ka Šćešnijevom golu ne bude precizan.

Bila je to prva gol-šansa koju je Čelsi imao u Torinu, ako ne računamo 53. minut kada je Lokateli uklizavanjem ispred Kovačića umalo postigao autogol sa ivice kaznenog. Na drugu je čekao do petog minuta nadoknade, kada je Kai Haverc šutirao glavom posle centaršuta iz kornera, ali preko gola.

Probao je u međuvremenu Tuhel da prodrma ekipu trostrukom izmenom u 62. minutu, kada su ušli Hadson-Odi, Loftus-Čik i Čaloba, a izašli Zijeh, Aspilikueta i Žoržinjo. Prethodno je na startu drugog dela Čilvel zamenio Markosa Alonsa, ali ništa od toga nije donelo boljitak u igri gostiju.

Nije ni Juventus bio konkretniji u napadu. Niti je hteo.

Torinezi su prepustili loptu rivalu, koji je imao posed 65:35 odsto, ali bila je to kontrolisana inicijativa Čelsija, što potvrđuje podatak da je samo jedan od 13 šuteva londonskog tima išao u okvir gola.

Na drugoj strani, domaćin je čekao priliku za kontru, mada ih nije bilo mnogo. Osim pogotka stvorio je samo još jednu šansu vrednu pomena. Bilo je to u 21. minutu, kada je kasniji strelac Kjeza protutnjao po desnoj strani Čelsijeve polovine terena, ali je bio sebičan prema Bernardeskiju. Odlučio je sam da završi akciju i neprecizno gađao dalji ugao. Iznerviralo je to njegovog saigrača, međutim, ne toliko da mu u 46. minutu ne bi omogućio zicer vredan tri boda.

Odigrao je Juventus ovaj meč značajno oslabljen, bez povređenih Paula Dibale, Alvara Morate, Arona Remzija i Artura Mela, ali nije ga to poremetilo. Alegrijevi saveti maksimalno su ispunjeni, pa posle dva kola Stara dama ima šest bodova, iza nje su Čelsi i Zenit sa po tri, dok je na začelju ove grupe Malme s dva ubedljiva poraza.

U narednom kolu Torinezi putuju u Rusiju, a Čelsi dočekuje švedskog predstavnika.

GRUPA H

Zenit - Malme 4:0 (1:0)

/Kludinjo 9, Kuzjaev 49, Sutormin 80, Vendel 90+5/

Juventus - Čelsi 1:0 (0:0)

/Kjeza 46/



tagovi

ČelsiJuventusRomelu LukakuFederiko KjezaFederiko Bernardeski

Obaveštavaj me

Čelsi
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara