Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Romina farsa

Vreme čitanja: 6min | sre. 20.01.21. | 12:09

Lacio u jednom danu ostao bez Luisa Alberta i Luiza Felipea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Debakl Rome u Kupu Italije, hiperaktivni Milan na fudbalskoj pijaci i najava finala Superkupa Italije između Napolija i Juventusa su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Piše se i o problemima Lacija koji je ostao bez dvojice igrače, Luisa Alberta na par nedelja i Luiza Felipea do kraj sezone zbog upale slepog creva odnosno povrede članka. Analizira se i napadački arsenal Intera, konstatuje se da Nerazuri ne zavise samo od Romelua Lukakua, ali da Antoniju Konteu treba još jedna napadač i validna alternativa za Marcela Brozovića u ulozi metronoma.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan se zaleteo sa pojačanjimaMilan se zaleteo sa pojačanjima

Skudeto po Đavolu”, daje Gazeta prednost ovog jutra potezima Milana u prelaznom roku čiji je cilj da se Stefanu Pioliju daju validne zamene i igračkom parku u trci za šampionsku titulu. U tekstu se kaže da Milan sa dovođenjem Marija Mandžukića, Fikaja Tomorija i eventualno Žuniora Firpa kompletira dva sastava koji bi trebalo da izdrže u borbi za naslov prvaka do kraja. Takođe se navodi da su u Milanelu ubeđeni da im u ovoj godini Liga šampiona ne može izmaći što je čist ozon za kase i ambicije Rosonera jer će na taj način biti ozbezbeđeno između dodatnih 40.000.000 i 50.000.000 evra za budžet.

Na drugoj i trećoj stranici u članku sa naslovom “Milan duplira ulog” se najavljuje da bi Tomori mogao da stigne u toku dana, a da bi šlag na tortu zimskog prelaznog roka bilo dovođenje levog beka Barselone. List prenosi i dobru vest koja stiže Milanove ambulante: Simon Kjaer je dobro i igraće protiv Atalante. Prostor je dobio i Mario Mandžukić koji je bez pardona izabrao dres sa brojem devet koji sa sobom nosi “lošu karmu” od kako ge ja skinuo Filipo Inzagi. “Ja i Ibra bićemo dve životinje na terenu”, obećao je Mario.

Nije samo do Lukakua, u Interu tresu mreže svi po malo”, ukazuje Gazeta da ne odgovara istini da od Big Roma zavisi efikasnost Nerazura budući se se u listu strelaca upisalo 12 igrača Intera u ovoj sezoni. U analizi se ističe da nijedan tim Serije A ne postiže toliko golova glavom, a da je za Konteove izabranike postao tabu gol postignut iz slobodnjaka. To i nije neobično ako se zna da dvojica specijalista, Aleksandar Kolarov i Kristijan Eriksen, igraju na kašičicu.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Ernanom Krespom koji je u karijeri nosio dresove oba milanska kluba: “Milan igra preko svojih mogućnosti i ima dodatnu vrednost u Ibrahimoviću. Inter je veoma čvrsta ekipa ukomponavana da bi osvojila skudeto”. Krespo smatra da će trka biti do kraja neizvesna, a da će na kraju ipak titulu osvojiti Inter.

Još jedan flop Rome”, izveštava se ispod zaglavlja o iznenađujućem ispadanju Đalorosih iz Kupa Italije od Specije. Navodi se da trener Paulo Fonseka sada ozbilno rizikuje da ostane bez posla, tim pre što je sinoć napravio i nesvhatljivu grešku poslavši na teren šestoricu igrača. Drugim rečima, čak i da je Roma prošla na terenu sinoć bila bi izbačena iz Kupa Italije za zelenim stolom zbog grube povrede pravilnika.

Atalanta u Udinama za napad na treće mesto”, najavljuje Gazeta i zaostali meč Boginje sa Udinezeom. Protiv Đenove, Dea je propustila šansu da se vine na treće mesto, ovog popodneva ima novu priliku.

Večeras se igra i Superkup Italije između Juventusa i Napolija. U prvi plan se stavlja duhoviti poređenje Rina Gatuza da su on i Andrea Pirlo kao Terensi Hil i Bad Spenser . Po Gazeti bitku za prvi trofej u 2021. godini će odlučiti dvoboj Lorenco Insinje – Kristijano Ronaldo.

CORRIERE DELLO SPORT

Fonseka na ivici otkazaFonseka na ivici otkaza

Roma puštena niz vodu”, pita se Korijere da li je veći udarac za trenera Fonseku to što je izgubio meč sa Specijom ili što je napravio šest izmena zbog čega bi Đalorosi bez obzira na rezulta izgubili još jednom meč za zelenim stolom.

Na drugoj i trećoj strani dominira naslov “Roma izgubila glavu i obraz”. U izveštaju sa meča se kritikuje sastav koji je poslao na teren Fonseka kao i izmene koje je napravio tokom utkamice. Korijere smatra da je Borha Majoral morao da bude mnogo ranije zamenjen jer se videlo da nije njegovo veče što su sertifikovali veliki promašaji koji su skupo koštali Đalorose.

Prenosi se izjava Fonseke da nije iznenađenje što se priča o otkazu: “Ja sam na tapetu od prvog dana kad sam došao u Romu. Prolazimo kroz delikatan period. Sve što može loše da krene, krene loše”, jadao se Fonseka. U redakcijskom komentaru sa indikativnim naslovom “Derbi se nije završio” se ukazuje da se Roma nije oporavila od debakla protiv Lacija i da je platila cenu i u Kupu Italije.

Ali, ako Roma plače, Lacio se ne smeje. U jednom danu Nebeskoplavi su ostali bez dva stuba Inzagijevog tima: Luis Alberto je morao hitno na operaciju slepog creva, a Luis Felipe će morati na operaciju skočnog zgloba. Španac će odsustvovati par nedelja i pod znakom pitanje je njegov nastup na prvom meču u Ligi šampiona protiv Bajerna dok je za Brazilca sezona verovatno završena. U tom smislu u Formelu razmišljaju da na spisak igrača vrate Vavra.

Juve – Napoli, završni obračun”, predstavlja Korijere susret dva tima u Superkupu Italije kroz rivalstvo i polemike između dva kluba u poslednjih deset godina koje su kulminirale odlaganjem meča trećeg kola Serije A.

Rimski dnevnik objavljuje i komentar sa naslovom “Sari, duh koji lebdi iznad dve klupe”. U tekstu se kaže da Sari nije nikada ušao u sintoniju sa Juventusovim svetom, a da se prijateljstvo sa predsednikom Napolija Aureliom De Laurentisom pokazalo lažno. Rezultati dva tima od njegovog odlaska su proizveli određenu nostalgiju i reviziju njegovog perioda u Napulju u Torinu, toliko evidentne da nije mali broj onih koji bi da ga ponovo vide na kormilu njihovih klubova. Korijere podseća da je Sari formalno i dalje pod ugovorom sa Juventusom, sve do 30.juna.

Nepogrešivi Papu Gomez kruži u praznom”, upozorava rimski dnevnik da bi Argentinac mogao da ostane u boksu do kraja sezone. Atalanta ne želi da ga proda klubovima koji se bore za Ligu šampiona u Seriji A, a Argentinac nema nameru da se preseli u neki provincijski klub. Tako smo u pat poziciji koja bi najskuplje mogla da košta upravo Gomeza.

TUTTOSPORT

Torino čeka megdan Juventusa i NapolijaTorino čeka megdan Juventusa i Napolija

Juve na sve ili ništa”, naslov je ispod fototrafija Andree Pirla i Rina Gatuza koje razdvaja pehar Superkupa Italije. U podnaslovu se dodaje da Bjankoneri, pod hitno, moraju da izbrišu težak udarac na San Siru, ali da to neće biti lako jer pored već odsutnih igača (Aleks Sandro, Huan Kvadrado, Matijs De Liht i Paulo Dibala) u Ređo Emiliji neće biti ni Meriha Demirala. To praktično znači da Pirlo neće imati alternative za dvojicu veterana u odbrani budući da će 18-godišnji Rumun Radu Dragušin biti rezerva za Leonarda Bonučija i Đorđa Kjelinija. Na unutrašnjim stranma se izveštava da je Pirlo juče na treningu probao napadački tandem Ronaldo –Dejan Kuluševski, a da će od prvog minuta zaigrati Vestun Mekeni, Artur i Federiko Bernardeski.

Tutosport prenosi i izjavu Rina Gatuza koji je odbio ulogu favorita podsećajući da istorija Juventusa uči da Bjankoneri gotovo nikada ne pogreše dve uzastopne utakmice. “Juve nije u krizi”, bio je decidiran trener Azura.

Mandžukić, Milanov urlik”, piše torinski dnenvik da će bivši igrač Juventusa biti veliko pojačanje za Milan i citira reči ličnog trenera reprezentativca Hrvatske da je Mario već spreman da izađe na teren.

Konte, SOS u napadu, Inter traži povoljnu priliku”, prepričava torinski dnevnik da Nerazuri traže još jednog napadača jer Lukaku i Lautaro Martinez nisu dovoljni. Aleksis Sančez je stalno povređen ili je rovit, a Pinamonti nije po volji Kontea. Problem je što Inter nema keš na raspolaganju i to limitra mogući izbor. Istovremeno se izveštava da je došlo do kontakta između Arsenala i Intera i da se pričalo o razmeni pozajmica Eriksen Toreira.

Atalanta u Udinama u misiji za treće mesto”, ističe Tutosport da Dea sa jednim udarcem može da preskoči tri velika italijanska kluba na tabeli, Juve, Napoli i Romu.

Nikolin prioritet, lansiranje Belotija”, izveštava list da je novi trener Torina već počeo sa primenom novog stila rada i da je za Belotija spremio poseban plan rad koji bi trebalo da omogući golgeteru Granata da se u kratkom roku vrati u vrhunsku formu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara