Artemio Franki (©Reuters)
Artemio Franki (©Reuters)

Bura na Apeninima: Ramadani sa bivšom upravom sklopio štetne ugovore za Fiorentinu

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.07.20. | 13:40

Pominju se Milenković i Vlahović, na udaru bivši direktor Viole Panteleo Korvino

Bura na Apeninima zbog Falija Ramadanija. Kako piše Njujork Tajms, poznati menadžer je sa prethodnom upravom Fiorentine sklopio štetne ugovore po klub, na osnovu kojih je obezbedio ogromnu proviziju od buduće prodaje igrača. U pitanju su najmanje petorica neimenovanih fudbalera, ali se navodi da bi među njima mogli da budu i Dušan Vlahović i Nikola Milenković.

Ugovor sa Ramadanijem je potpisao bivši direktor Viole Pantaleo Korvino, a na osnovu njega menadžer i njegova agencija imaju odrešene ruke za prodaju igrača. Ukoliko bi mu to bilo onemogućeno, Fiorentina bi morala da mu plati "kaznenu" nadoknadu, piše Tajms.

Izabrane vesti

Korvino je poručio u izjavi za Njujork Tajms da je odnos sa Ramadanijem uvek bio isplativ za klub, jer su za ozbiljnu sumu prodavani igrači poput Stevana Jovetića, Matije Nastasića i Adema Ljajića.

"Ono što je dogodovoreno uvek je urađeno u okviru pravila i u interesu Fiorentine", tvrdi Korvino braneći svoj potez rečima da su ugovori sklopljeni toliko blizu datuma prodaje, jer nije znao da će klub tak menjati vlasništo.

Čitav posao sa Ramadanijem sklopljen je pre dolsaska Roka Komisa na čelo kluba, a da je njegov tim to saznao tek nakon što je pregledao čitavu papirologiju. Iz FIFpro kažu da se čini da je Ramadanijevoj agenciji garantovan prihod bez obzira na to kada transfer bude ostvaren, kao i da nisu jasni razlozi zbog kojih bi bilo koji klub prihvatio tako nešto.


tagovi

Fali Ramadani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara