Čeka nas ludilo u Atini: AEK četvorkom najavio derbi za titulu, Jovanović prošao kroz Volos

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 22:37

AEK i Panatinaikos ulaze u derbi prvenstva bodovno poravnati

Atina će narednog vikenda goreti. AEK i Panatinaikos će u direktnom okršaju odlučiti o novom vlasnikiu titule. Predigra spektakla, koji nas čeka na stadionu Zelenih, bila je vatrometna. AEK je podigao temperaturu ubedljivim trijumfom protiv PAOK-a (4:0), dok je Ivan Jovanović lako prošao kroz Volos (2:0).

Imaće u nedelju Zeleni i prednos domaćeg terena, što u grčkim derbijima nije zanemarljivo. Mučio se Panatinaikos na gostovanju Volosu za koji je od prvog minuta igrao bivši napadač Partizana Ognjen Ožegović. Uspeo je domaćin da odoli u prvom poluvremenu, ali je sjajna asistencija Mansinija Fotisu Joanidisu u 46. minutu otvorila vrata trijumfa gostima. Za ostalo se pobrinuo slovenački napadač Andrež Šporar.

Izabrane vesti

Pravu žurku na Aja Sofiji AEK je priredio bučnim navijačima. Istina, protiv PAOK-A posao im je bio olakšan, pošto je Janis Kargas u desetom minutu dobio direktan crveni karton.

Još jednu dobru partiju pružio je Mijat Gaćinović, dok je Andrija Živković od prvog minuta bio u gostujućem timu. Međutim, PAOK se sa igračem manje raspao u Atini.

Za tri minuta Stiven Zuber i Mukaudi su doneli dva gola viška žuto-crnima. U nastavku su pogađali još Levi Garsija i Paolo Fernandes, i naneli timu sa Tumbe jedan od najtežih poraza u sezoni.

Olimpijakos je i dalje u velikoj krizi. Aktuelni šampion je poražen u Solonu od Arisa (2:1), pa će do kraja prvenstva pokušati da se domogne Lige Konferencije.



tagovi

GrčkaMijat GaćinovićAEKPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara