Cela ekipa raspucana - devetorica igrača TSC-a postigla deset golova

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 17:32

Šestorica na svom kontu imaju i asistenciju...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Braga je bila bolna lekcija i velika škola. Završeno je to poglavlje u Bačkoj Topoli i dok se čeka žreb za Ligu Evrope (1. septembra), razmišljaće vicešampion Srbije samo o Mozzart Bet Superligi. Na tom frontu je sve pod konac i vrlo ubedljivo deluje četa Žarka Lazetića. Posle holivudskog trilera u prvom kolu i mukom izvučenog boda protiv Partizana, vezala je ekipa sa severa Srbije tri uzastopne pobede, bez primljenog pogotka. Kotira sa na sebi poznatom drugom mestu i zaostaje dva boda za Crvenom zvezdom. No tek je početak sezone.

Izabrane vesti

Može da raduje stratega tima Žarka Lazetića mnogo stvari od početka sezone, barem što se tiče domaćeg šampionata. Konačno su uspeli Topolčani da zaustave Partizan na svom terenu, makar i sa nerešenim ishodom. Dobio je mladi stručnjak ove godine širi kadar na raspolaganju i to se pokazalo kao dobar potez uprave. U Nišu se duel sa Radničkim lomio sve do momenta dok ga nisu rešila trojica rezervista. Veljko Ilić izrasta u vrsnog čuvara mreže i ne zna u prvenstvu za primljen pogodak preko 280 minuta. Sa druge strane, tim pokazuje ono što ga je krasilo i prošle godine, a sada je prešlo na viši nivo. Od deset pogodaka koliko je postigao TSC, čak devet puta je realizator bio drugi fudbaler.

Izdvaja se na vrhu sa dva gola iskusni Saša Jovanović, a tek jedan stepenik niže je čak osam različitih igrača. Račun Topolčana su otvorili defanzivci, Stojić i Antonić, svoj potpis je dao i Ifet Đakovac. Nadovezali su se Ćirković, Rakonjac i Kuveljić, da bi posle njih stvar u svoje ruke preuzeo pomenuti Jovanović. Šlag na tortu su dodali novajlije Pantović i Stanić, koji su sa bele tačke bili kobni po Javor u Ivanjici. Ako nastave fudbaleri vicepravaka Srbije u istom smeru, do prvenca bi mogao uskoro i Uroš Milovanović, kojem Lazetić sve više ukazuje priliku u poslednje vreme.

Kako je poznato da u TSC-u svaki deo tima učestvuje u svakom delu igre, nije ni ove sezone izostala raznovrsnost asistencija. Miloš Cvetković ponavlja partije iz prethodnog prvenstva, te je i sada već dva puta precizno servirao lopte za saigrače. Vrlo dobar utisak ostavio je i Marko Rakonjac, isti broj puta je dodao loptu za pogodak Saši Jovanoviću, a uz jedan gol je prvi na listi po učinku fudbalera Topolčana. Radin, Pantović i Stanić su takođe bili ktitori pogodaka svojim kolegama iz tima, a Nemanji Stojiću je za dramatični gol za izjednačenje protiv Partizana loptu iz kornera poslao Martin Mirčevski.

Kada se sve podvuče, devet različitih strelaca i još trojica sa barem asistencijom. Dvanaest igrača TSC-a je na neki način učestvovalo u postizanju pogodaka. U subotu dolazi IMT u Bačku Topolu, pa eto prilike da se u listu upiše i još koji fudbaler Lazetićevog tima.


tagovi

Žarko LazetićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara