Džonatan Dejvid (AFP)
Džonatan Dejvid (AFP)

Čelsi u januaru kreće po najboljeg strelca Lige 1

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 19:38

Grejemu Poteru se izuzetno dopadaju fudbalski kvaliteteti Džonatana Dejvida, kanadskog golgetera želi i Everton

Pravio je Čelsi ozbiljne greške na fudbalskom tržištu prethodne dve godine, ispostavilo se da su pojedini potezi koje je vukao bili katastrofalni. Govorimo naravno o napadačima. Za dva leta spiskao je londonski klub zbirno 166.000.000 evra na kupovine, prvo Tima Vernera, a potom i Romelua Lukakua. Od njih je dobio tek 39 pogodaka na 136 utakmica, zbog čega je Nemca uspeo da vrati Lajpcigu za znatno manji novac, a Belgijanca poslao na pozajmicu u Inter od kojeg ga je i pazario. Doveli su Plavci sebe u situaciju da i pored tolikih izdataka uoči takmičarske 2022/23 praktično ostane bez klasičnog špica kojeg povremeno glumi Kai Haverc.

Pre mesec i po dana Grejam Poter je preuzeo kormilo Čelsija i vrlo brzo shvatio da mu je klasičan golgeter neophodan što pre. Prema navodima sa Ostrva, engleski stručnjak je označio napadača Lila Džonatana Dejvida kao glavnu metu, već za januar mesec. Očigledno da igre Kanađanina koji u ovom trenutku deli čelo liste strelaca francuske Lige 1 sa Nejmarom nisu prošle nezapaženo.

Izabrane vesti

Došao je u Francusku leta 2020. godine iz Genta kao veliki talenat, a Doge nisu žalile novca. Platile su ga 27.000.000 evra svesne da će u budućnosti sigurno moći da dupliraju uloženo. To bi i te kako moglo da se dogodi pošto je interesovanje za Dejvida u ligama petice izuzetno veliko, a 22-godišnjak nema otkupnu klauzulu u ugovoru.

Florijan Pletneberg, pouzdani novinara nemačkog Sky Sportsa tvrdi da je i Everton rešen da u 2023. godini uđe u trku za Kanađanina, ali da konkretna ponuda još nije stigla na stadion Pjer Moro. Lil sigurno neće pristati na ispod 50.000.000 za momka kojem ugovor ističe tek 2025. godine.

U Dejvidovom slučaju, konstantan napredak je evidentan. Gazi mladi golgeter treću sezonu u Lilu. Već u premijernoj je mogao da peče zanat kao šegrt iskusnog Buraka Jilmaza i okončao ju je sa 13 pogodaka. Naredne sezone Dejvid je pojačao ukupni saldo za još dva pogotka, a posle 11 mečeva u aktuelnoj, već ima devet pogodaka.

Dakle, izvesno je da se sprema da pomeri lične granice, ali i da je shvatio da mu je mesto u nekom od evropskih velikana.


tagovi

EvertonČelsiLilDžonatan Dejvid

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara