Čitadela propustila istorijsku šansu, Venecija u Seriji A posle 19 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 23:09

Krilati lavovi sat vremena igrali sa desetoricom, ali rastužili rivala koji nikada nije igrao u italijanskoj eliti

Empoli, Salernitana, a od večeras i Venecija ima status člana Serije A. Prvi put posle 19 godina, dva bankrota, igranja u Seriji D. Krilati lavovi su celih sat vremena proveli na terenu sa igračem manje, ali ih to nije omelo da sačuvaju prednost od jednog gola iz prve utakmice - 1:1. Gorak ukus u ustima ostaje fudbalerima Čitadele koji petu godinu zaredom igraju plej-of Serije B. Konačno je napravila iskorak,obezbedila finale za društvo najboljih, ali je i nakon večerašnjeg revanša zadržala epitet Kraljice propuštenih šansi.

Pitanje je kada će Čitadela i njen dugogodišnji trener Roberto Venturato imati bolju priliku da ostvari najveći uspeh u istoriji kluba i plasira se u Seriju A od ove koju je propustila večeras. Već posle 26. minuta izjednačila je rezultat u dvomeču, ali joj je još jedan pogodak bio neophodan za mesto u društvu najboljih zbog pravila koje kaže da u slučaju nerešenog ishoda nakon 180 minuta u u italijansku elitu ide bolje rangirani tim iz ligaškog dela. Kako je Venecija prethodno bila uspešnija za dva boda, fudbaleri Čitadele bili su svesni da ih očekuje potraga za bar još jednim pogotkom.

Izabrane vesti

Dvojica fudbalera Venecije imala su dobre preduslove da izrastu u tragičare. Prvo Pijetro Čekaroni zbog u najmanju ruku smušene reakcije nakon što je Jori gurnuo pas u prostor za Federika Proju koji je šmekerski ćušnuo loptu u mrežu. Ako je Ćekaroni glavni krivac za vođstvo Čitadele i čovek koji joj je uspavanim odsustvom reakcije odškrinuo vrata Serije A, onda je Paskvale Macoki bar podjednako pogurao rivala i trasirao mu put ka elitnom rangu. U 36. minutu desni bek je maltene izneo rivala u punom trku van terena.

Od tog trenutka ofanzivna igra Venecije prestala je da postoji. Sva raspoloživa sredstva usmerena su na čuvanje rezultata koji je garantovao plasman u Seriju A. Sastav iz grada na vodi je u drugom delu kompletirao tek 86 tačnih dodavanja i sve do sudijske nadoknade nije uspeo da uputi udarac u okvir gola. Međutim, slaba korist od limitiranog rivala kad Čitadela nije uspela da unovči svojih sedam pokušaja od kojih je tek jedan išao u metu.

Petnaestak minuta pre kraja Paolo Zaneti uveo je napadača Rikarda Bokalona s namerom da pojača skok jer se očekivalo "bunarenje" Čite. Međutim, špic je u trećem minutu nadoknade uradio ono što se od njega u normalnim okolnostima i očekuje, potvrdivši klubu iz rodnog grada plasman u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.

SERIJA B, FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Četvrtak

Venecija - Čitadela 1:1 /prvi meč: 1:0/


tagovi

VenecijaČitadela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara